Zonguldak&[#]8217;ın Alaplı ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Hayri Gülsoy İlköğretim Okulu 7 sınıf öğrencisi Sümeyra Savran temsilen Emniyet Müdürü İsmail Baş&[#]8217;ın makamına oturdu. Yeni emniyet Müdürü Sayran, koltuğa oturur oturmaz telsiz ile Polislere emirler yağdırdı.
Hayri Gülsoy İlköğretim Okulu 7 sınıf öğrencisi Sümeyra Savran, Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş&[#]8217;ın makamına oturdu. Devir teslim törenine Emniyet Müdür Baş ve Yeni Müdür Sayran&[#]8217;ın yanı sıra, Okul Müdürü Mehmet Savran ve polisler de katıldı. Makama oturur oturmaz, polislere emirler yağdıran Emniyet Müdürü Savran, koltuğu devir aldığı Emniyet Müdürü İsmail Baş&[#]8217;tan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Polis Merkezi Amiri İlhan Toprak&[#]8217;a telsizle anons yapan Savran, okul giriş ve çıkışlarında öğrencilerin güvenliğini sağlamak için tedbirler alınmasını istedi. Emniyet Müdürü İsmail Baş&[#]8217;a
Savran&[#]8217;a emniyet teşkilatı hakkında bilgi verdi. Baş, polis teşkilatının vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayan, kimsesizlere yardım eden, silahlı bir kuruluş olduğunu, kanuna uymayanların karşısında olduklarını belirtti. Savran&[#]8217;ın mesleğin yorucu olup olmadığıyla ilgili sorusu üzerine Baş, "Her işte olduğu gibi polis mesleğinde de zaman zaman yorucu günler yaşıyoruz. Ailemizden uzak kalabiliyoruz. Biz de mesai kanunu kavramı çok geçerli değildir. Çok sayıda arkadaşımız mesai saatleri bitmesine rağmen gece ilerleyen saatlere kadar çalışıyor. Ancak, insanların yüzündeki gülümseme bizlerin yorgunluğunu alıyor. Onların mutlu ve güvende olması bizler için en büyük ödül oluyor" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi