10 Nisan Polis Bayramı´nda Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, bağlı komiser ve polis memurları ile birlikte kente 22 kilometre uzaklıktaki Yenidoğanlar köyü İlköğretim Okulu´nu ziyaret etti. Bu ziyarette okulda eğitim gören birinci, ikinci ve üçüncü sınıfta okuyan 15 öğrenciyi göremeyince şaşıran polisler, bir süre sonra öğrencilerin ellerindeki kır çiçekleri ile gelmesi ve polis bayramını kutlaması ile duygusal anlar yaşadı. Çocukların jestine karşı, Emniyet Müdürü İsmail Baş, eşi, komiser ve polisler, Toplumsal Destekli Polis Projesi kapsamında, çocuklara hayal gibi bir bayram yaşattı. Polis otoları ile okulun önüne giderek, öğrencileri alan polis ekipleri, siren sesleri ve tepe lambaları eşliğinde öğrencilere köyde tur attırdı. Daha sonra Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü binası gezdirilen öğrencilere, merak ettikleri telsizlerle anons yaptı. Öğrenciler, İlçe Emniyet Müdür İsmail Baş´ın yanı sıra asayiş ve trafik şubesi ekiplerini kodlarıyla anonslar ederek, çeşitli talimatlar verdi. Emniyet Müdürlüğü gezisinin ardından hayırsever bir işadamının mağazasına götürülen öğrenciler, mağazadan beğendikleri t-shirtin yanı sıra ilk kez capri şort ve convers model ayakkabı sahibi olmanın sevincini yaşadı. Daha sonra Ereylin İş Merkezi´ne götürülen öğrenciler ilk kez bir yürüyen merdivenden inip, çıktı. Birçoğunun ilk kez yediği hamburger ikramının ardından öğrencilere, çeşitli şapka ve oyuncaklar hediye edildi. İlk defa su bisikletine binmenin keyfini de süren öğrenciler, suda dakikalarca eğlendi. İş Merkezi´nde 23 Nisan kutlamaları kapsamında sergilenen halkoyunları gösterisini ilgiyle izleyen öğrencilere, dondurma da ikram edildi. Oyun salonunda çeşitli oyunlar oynayan öğrenciler, iş merkezinde düzenlenen ´23 Nisan ve Atatürk´ konulu resim yarışmasına katıldı. Pastel boyalarla birbirinden güzel resimler çizen öğrenciler, son olarak ise kumdan resimler yaptı. 10 Nisan Polis Bayramı´nda öğrencilerin kendileri için kır çiçeği topladığını anlatan Emniyet Müdürü İsmail Baş, çocukların bayramında ise öğrencilere güzel bir gün yaşatmak istediklerini söyledi. Destek veren hayırsever esnaf ve iş merkezi yöneticilerine teşekkür eden Baş, "10 Nisan Polis Bayramı etkinlikleri kapsamında Yenidoğanlar İlköğretim Okulu´nu ziyaret etmiştik. Okulda öğrencileri göremeyince şaşırdık. Bir süre sonra geldiklerinde ise ellerinde bizim için kırdan, bahçeden topladıkları rengarenk çiçekleri gördük. Bu bizi çok duygulandırmıştı. Bizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nda onlara böyle bir jest yapmak istedik" dedi.
Gün boyu süren eğlencenin ardından yine polis otoları ile okullarına kadar götürülen öğrenciler, polis ağabeylerine yine kırdan topladıkları rengarenk çiçeklerle teşekkür etti.
Öğrenciler ise duygularını, "Bugün çok eğlendik. Resimler yaptık, hamburger ve dondurmalar yedik. Su bisikleti ve yürüyen merdivene bindik. İlçe emniyet Müdürlüğü´ binasını gezdik. Ama en çok, su bisikleti ve yürüyen merdivenler hoşumuza gitti. Daha önce hiç binmemiştik" diyerek anlattı.
Editör: Pusula Gazetesi