Vali İsa Küçük, bu yıl 90.&8217;sını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Vali Küçük mesajında şu ifadelere yer verdi: &8220;Saygıdeğer Bartınlılar; &8220;Egemenlik&8221; gerek bireysel hayatta gerekse toplum hayatında olsun, özgürce karar alabilmek, uygulayabilmektir. Çocuk ise mutlu gelecektir. Ulusal egemenliğini kazanmış ülkemizin çocukları, özgür ve mutlu çocuklardır. Ülkemizde 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmış olması sadece toplanmak anlamında, &8220;meclis kurmak&8221; değil işgal edilmiş Osmanlı Payitahtı karşısında milletin seçtiği temsilciler eliyle kurtuluş ve kuruluş kararlarının özgürce alınabileceği, egemenlik kullanılabilen otorite oluşturmaktı.


TBMM egemenliğin en önemli adımıdır


Türkiye Büyük Millet Meclisinin toplanması ile bu otorite oluşturulmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu Mustafa Kemal&8217;in daha Amasya Genelgesinde &8220;milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır&8221; direktifini de uygun olarak başlattığı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli adımlarından birisidir. Sevgili Öğrenciler; Ulusun egemenliğini kendi elinde tuttuğu ve bunu tüm dünyaya haykırdığı, Türk Milleti´nin tarihi seyri içerisinde bir dönüm noktası sayılan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 90. yıl dönümünü idrak etmenin, engin kıvancı ve mutluluğu içerisindeyiz. 90 yıl önce Milli İradenin temsilcilerinin oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kurtuluş Savaşımızı zafere götüren yolun başlangıcı, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu olmuştur.


Bizler hep yanınızda olacağız


23 Nisan sizlere; bir liderden, kurtarıcıdan, bir büyük Türk&8217;ten, Atatürk&8217;ten armağandır. Bu şanlı gün, sadece Türk çocuklarına değil, bütün dünya çocuklarına verilmiş mutlu ve eşsiz bir gündür. Değerli Öğretmenlerimiz; Sizler, milletimizin en değerli varlığı ve geleceğimiz olan çocuklarımızı, çağdaş bilimin ışığında, Atatürk ilke ve inkılâplarının aydınlığında yetiştirmeye devam edeceğinize inanıyorum. Bu onurlu uğraşınızda bizler hep yanınızda olacağız. Yarının daha güzel, daha umutlu ve daha güçlü Türkiye&8217;sini kurma hedefini mutlaka gerçekleştireceksiniz. Dünyamızda kardeşliğin, dostluğun, barışın ve mutluluğun tesis edilmesi için durmadan, dinlenmeden, yorulmadan çalışacağınıza inancım tamdır. Tüm Bartınlıların ve geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.&8221;

Editör: Pusula Gazetesi