TFF 2. Lig'de mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor'da adını altın harflerle yazdıran futbolculardan birisi konumunda olan takım kaptanı Mert Caymaz kariyer planlaması içinde ailevi nedenlerden dolayı Zonguldakspor ile bağlarını kopardı. Kırmızı-lacivertli forma altında 2 şampiyonluk yaşayan Mert Caymaz takımın amatörden, 2. Lige çıkmasında büyük rol oynamıştı.

Zonguldakspor ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Mert Caymaz yaşamını bundan böyle Zonguldak dışında geçirecek.

"GÜZEL ANILAR BIRAKTIK"

Mert Caymaz, Zonguldakspor Kulübünün kendisinin yuvası olduğunu belirterek ''Ailem burada olduğu için Zonguldak'a geldim. Ayda bir buraya gelmemiz gerekiyor. Bir takım işlerimiz vardı. Hem annemi gördüm, hem akrabalarımızı. Tabiki kulübe uğramamızlık olmazdı. Burası bizim yuvamız. Geldik malzemeci Mahir ağabeyimizi ziyaret ettik. İnsan farklı duygular yaşıyor. Burada farklı şeyler biriktirip güzel anılar bırakmışız. Her geldiğimizde burada yüzler gülüyor. Bu sevindirici.'' şeklinde konuştu.

"ARTIK BURADA DEVAM ETME ŞANSIM YOK"

Caymaz, ''Yeni sezonda Zonguldakspor'a başarılar diliyorum. Zonguldakspor bizim takımımız. İnşallah başarılı olurlar. Öncelikle şu zor şartlardan kurtarırırlar. Kulüp bir rahatlamaya girer. Ondan sonra iyi bir sezon geçirip ligde kalırlar. Hedefleri ne bilmiyorum şuan ama. Güzel dileklerimiz Zonguldakspor için. Zonguldak bizim kulübümüz. Benim artık burada devam etme şansım yok. Sezon başında söylemiştim. Artık yeni bir takım yeni bir heyecan için kulüpten ayrıldım. Kendilerine başarılar diliyorum'' dedi.

"HAYATTA HERŞEYİ KESİN KONUŞMAMAK LAZIM"

Mert Caymaz, Zonguldakspor'a tüm kapıları kapatmadığını belirterek, ''Hayat bu her şeyi kesin konuşmamak lazım. Büyük konuşmamak lazım. Ama şuanda benim öyle bir düşüncem yok. Tabiki de bütün kapıları kapatmamak lazım. Hayat ne götürür ne getirir bilemiyoruz. Serkan hocayla anlaştılar. Ben Serkan hocaya da başarılar diliyorum. Şahsi fikrim yakın geçmişte hep yerli hocalarla başarılar geldi. Bizde bunun içindeydik. Benim şahsi fikrim yerli hocayla anlaşılmasını tercih ederdim. Sıkıntı yok. Başka hocayla anlaşmışlar ona da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

"KÜMEDE KALMAYI SEVİNİR HALE GELDİK"

Mert ''Geçtiğimiz sezon başında hedef bu değildi. Sezon başında en kötü play-off ümidiyle hedef koymuştuk. Sezon öncesinde şartlar bize bu hedefi koydurdu. Ama maalesef kulübün yaşadığı sıkıntılar büyük maddi sıkıntı sahipsiz kalması bizim öyle bir konuma getirdi ki kümede kalmada bile sevinir hale geldik. Bu sezon özellikle takım çok zor şartlarda mücadele etti. Bu tesisin şartları ve imkansızlıklar altında bu takımın kümede kalması büyük başarıdır. Şartlar böyle devam ederse yine kümede kalırsa yine büyük bir başarıdır. Şartlar iyi olsaydı bana göre bu takım play-off oynardı. Yeri geldi tesisde yemek çıkmadı, yeri geldi sıcak suyumuz yoktu. Buna benzer bir sürü sebep. Ben buradan ayrılırken de hocalarımızla ve arkadaşlarımla konuştum. Burada kalmamızın en büyük sebebi hocalarımızın ve oyuncu arkadaşlarımızın büyük emeği'' dedi.

"ŞARTLAR KÖTÜYKEN YERLİ, İYİYKEN YABANCI"

Zonguldakspor'un hoca konusundaki tercihlerine değinen Mert ''Zonguldakspor'un yeni anlmaştığı Serkan hocayı tanımıyorum. Ben kendisine sonsuz başarılar diliyorum. Keşke yerli bir hocayla anlaşılsaydı. Yerli hoca ve yerli oyuncudan uzaklaştıkça başarıdan uzaklaşıyorsun demektir. Biz bunu yakın geçmişte de gördük. Bu kulübün yakın geçmişte 2 şampiyonluğu var. Bunların ikisi de yerli hocalarla oldu. Ben her zaman bu liglerde yerli hocalardan yanayım. Geçen sene Cahit hoca olmasaydı başka hoca ne kadar dayanırdı. Yardımcı hocalar yerli olmasaydı bu takımı nasıl idare edebilirdi. Şenol hocada öyleydi. Zor bir kulüp. Şartlar düzeldiği zaman genellikle yerliden vazgeçilip popüler isimler ön plana çıkar. Ben kendi adıma doğru bulmuyorum. İsim önemli değil'' dedi.

"YENİ TAKIMIMDA BAŞARIYI YAKALAMAK İSTİYORUM"

Zonguldakspor'dan ayrıldıktan sonra henüz bir kulüple anlaşmadığını ifade eden Mert Caymaz, ''Takımdan ayrıldıktan sonra teklifler aldım. Erokspor için beni menejer aradı. Böyle bir sohbet ettik. Sadece bu. Onun dışında ciddi bir teklif almadım. Sadece menejerle görüştük. Şu ana kadar hiç bir takımla bire bir görüşmem olmadı. Askerden geleli 2 hafta oldu. Şuan hiçbir şey yok. İnşallah benim için transfer dönemi hayırlı geçer. İnşallah transfer olduğum takımda da başarılar yakalamak istiyorum. Benim söylemek istediğim bu takımın değerini bilelim. Bu takıma sahip çıkalım. Bu takımın yeri 2. Lig değil. İyi bir yapılanma ile bu takım üst ligleri hak kediyor. İnşallah bizden sonra bayrağı devralacak olanlar bu takımı hakkettiği yerlere taşıyacaktır. Herkes hakkını helal etsin. Benden yana helal olsun''dedi.

Editör: Pusula Gazetesi