Çaycuma Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimleri Kaymakamlık Toplantı Salonu&[#]8217;nda yapıldı.
Kaymakam Hasan Yaman Başkanlığında yapılan seçimde bir yıl boyunca görev alacak iki İl Genel Meclis Üyesi ve iki köy muhtarı seçildi.
Birliğin 2009 yılı faaliyetleri hakkında bilgi veren Kaymakam Yaman köy yolarına ağırlık verildiğini söyledi.
Yaman; &[#]8220; Köylere Hizmet Götürme Birliği&[#]8217;nin faaliyetleri KÖYDES kapsamında sürdürülmektedir. İlimize bu yıl 4 milyon 750 bin TL tahsis edilmiştir. İlçemize ayrılan ödenek ise 1 milyon 61 bin lira olarak Ereğli&[#]8217;den sonra ikinci ilçe gelmektedir.
Amacımız ilçemize ayrılan ödeneğin en etkili ve en verimli şekilde kullanmak. Genellikle çalışmalarımız yol ağırlıklı. Kış dolayısıyla köy gezilerimize ara verdik. Önümüzdeki haftadan itibaren kurum amirleriyle köy ziyaretlerimiz devam edecek.
Tarımsal faaliyetlerimiz istediğimiz düzeye çıkartamadık. Ama ilgi yavaş yavaş artıyor. 17 sera projemiz, 5 bodur meyve ve 1 arıcılık projemiz kabul edildi. Hedefimiz 100 çiftçinin aktif olarak tarım hayatında yer almasını sağlamak.
Hayvancılık projemize ise 600 kişi başvurdu fakat 90 kişilik projemizi incelenmek üzere gönderdik. Tarımla ilgili yol haritamızda hayvancılığın yanında seracılık ön planda. Hayvancılıkla insanlar genellikle alım satım ile ilgileniyorlar&[#]8221; diye konuştu.
2009 hesap raporlarının okunmasından sonra bir yıl boyunca görev yapacak Çaycuma Köylere Hizmet Götürme Birliği&[#]8217;ne İl Genel Meclis Üyelerinden Arif Sefercik, Ramazan Bostancı ve Umut Başoğlu ile Köy Muhtarlarından Cemil Usluer ( Kızılbel Köyü), Kadir Aktaş (Burunkaya Köyü) ve Çetin Erol (Başaran Köyü) aday gösterildiler.
Yapılan oylama sonucunda İl Genel Meclis Üyelerinden Umut Başoğlu 51 oy, Arif Sefercik 48 oy, Köy Muhtarlarından Burunkaya Muhtarı Kadir Aktaş 48 oy ve Başaran Muhtarı Çetin Erol 39 oy alarak birliğin yeni üyeleri seçildiler.
Kaymakam Yaman seçilen üyelere başarılar dileyerek uyum içinde çalışacaklarını söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi