Devrek TSO Binası Toplantı Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında Sanayici ve işadamlarına &[#]8220;Yeni Teşvik Sistemi&[#]8221; hakkında uzmanlar tarafından sunum gerçekleştirildi.
Devrek&[#]8217;in yanı sıra diğer İlçe ve Beldelerde ki işadamlarının ve sanayicilerinin yakın ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısına Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt, TSO Başkanı Mehmet Oktay, Sanayiciler ve İşadamları katıldı.
Zonguldak Sanayi İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen toplantı öncesinde davetlilere hitaben konuşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akdemir, &[#]8221;2008 Yılı sonunda dünya genelinde meydana gelen ve ülkemizi de dolayısıyla etkileyen Global kriz bugün etkisini sürdürmeye devam etmektedir. Daha önce ülkemizde meydana gelen birçok krizden Devrek olarak tarihinde bu kadar etkilenmemiş bulunmaktadır. Ancak, bu defa ilçemiz ülkemizin birçok İl ve İlçesine göre fazlasıyla etkilenmiş, Ticaret neredeyse durma noktasına gelmiştir. Esnaf, Tüccar ve Sanayicimizin içinde bulunduğu zor ve güç çalışma şartlarından, ekonomik sıkıntılar çıkıp ticari hayatlarını idame ettirme zorunlulukları vardır. Odamız olarak üyelerimizin önünü açmak için sürekli yeni çalışmalar yapılmaktadır. İlçemizin en büyük sorunu olan işsizlik sorununa çare bulmak, yatırımcıların imalathane ve fabrikalarını kapatmaları değil, bölgemizin aranan ve teşviklerle cazibe merkezi haline dönüştürülmesi gerekmektedir&[#]8221; dedi.
Sanayi Ticaret İl Müdürü Hayriye Göktaş, SGK İl Müdürü Muharrem Demirci ve ZSMMO Başkanı Zeki Dirlik tarafından davetlilere &[#]8221;Yeni Teşvik Sistemi&[#]8221;nin ayrıntıları hakkında bilgiler verilirken, Teşvik Belgesini Kimler Müracaat Edebilir?, Teşvik Belgesi Nedir?, Teşvik Belgesi Düzenlenmesi İçin Müracaata Aranacak Belgeler ile Firmanın Sermaye Yapısı hakkında davetlilere slayt eşliğinde sunum geçekleştirildi.
Editör: Pusula Gazetesi