Zonguldak'ın köklü eğitim kurumlarından Fener Anadolu Lisesi'nin 45'inci mezuniyet programı kapsamında 130 öğrenci keplerini havaya fırlatarak, mezuniyet coşkusunu aileleri ile birlikte yaşadılar.

Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Resül Aslankara, "Her şeyin bir başlangıcı, bir de sonu vardır. Başlangıçlar güzel, sonlar hüzünlüdür. Siz sevgili öğrencilerimizin okulumuzla ve bizlerle tanışması dört yıl öncesi güzel bir sonbahar gününde başladı. 14 yaşında küçük bir çocuk olarak geldiğiniz bu okuldan donanımlı genç kızlar ve delikanlılar olarak ayrılıyorsunuz. Bir sonbaharda gelmiştiniz pırıl pırıl bir yaz akşamında gidiyorsunuz. Sevgili öğrencilerim bu okuldan ayrılırken şunu iyi bilin ki, gönlümüz hep sizinle olacak. Sizin başa başarınızla sevinip, onur duyacağız. Başarılarınız bizim için sürpriz olmayacak. Bu okul size çok çok şey verdi. Bunu daha sonraki yıllarda çok daha iyi anlayacaksınız. Ve elindeki tüm olanakları önünüze seren bu okula ve topluma kendinizi borçlu hissedeceksiniz. Sizden beklenen bu borcunuzu bu toplumu aydınlatarak ödemenizdir. Ülke olarak zor ve sıkıntılı günler yaşıyoruz. Ülkemizi ve bizleri bu sıkıntılardan, bu güçlüklerden kurtaracak olanlar sizlersiniz. Yaşınız büyüdükçe omuzlarınızdaki yük de artmaktadır. Bu ülke yarınlarını size emanet edecek. Sizler aydınlık geleceğimizin gün ışığısınız. Yarın birer üniversiteli olacaksınız. Bilgi ve birikimlerinizle hayata atılacaksınız. Hayat güçlüklerle ve engellerle doludur. Bu güçlükleri aşmada bilimin rehberliğinden şaşmayın, eğilmeyin, kırılsanız da eğilmeyin. En güç koşullarda en çaresiz durumlarda Atatürk'ü hatırlayın. Şahsi menfaatlerinizi ülke menfaatlerinden üstün görmeyin. Hayatınız boyunca Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmayın. Bu ilkeler size güç verecektir. Hayata atıldığınızda işinizi iyi yapmanız paranızın karşılığı değildir, karakterinizin karşılığıdır. Bu sözümü hayatınız boyunca unutmayınız" dedi.

Törende, Fener Anadolu Lisesi birincisi Seyda Sarı, mezuniyet kütüğüne yıldız çakmasının ardından son sınıf öğrencileri, sınıf öğretmenleri ile birlikte sınıflarında yapmış oldukları ve Hababam sınıfını aratmayacak birbirinden güzel skeçleri sinevizyon sunumu ile gösterilerek veliler tarafından ayakta alkışlandı. Daha sonra öğrenciler, okul bahçesinin ortasında toplanarak, hep birlikte keplerini havaya atarak, mezuniyet coşkusunu aileleriyle birlikte yaşadılar.

Editör: Pusula Gazetesi