Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde bir aile, iki gün önce taşındıkları evden 6 çocukları olduğu gerekçesiyle atıldı. Geceyi sokakta geçiren aileye, geçici olarak 7 çocuklu bir yakını sahip çıktı.
Olay, Kdz.Ereğli ilçesi Gülüç beldesinde meydana geldi. Mehmet Halime Doğan çifti, kira borcunu ödeyememesi nedeniyle kaldığı evden çıkarıldı. Mağdur olduğu için aileye sahip çıkan Efsal S. isimli arkadaşı evi olduğunu söyleyerek evini Mehmet Doğan´a uygun fiyata kiraladı. Efsal S. de aileyi kabul ettiremediği annesi Pamuk S.´nin baskısı ile Pazar günü ailenin eşyalarını kapının önüne koydu.
Çocukları ile birlikte geceyi sokakta geçiren Doğan ailesi, Pazartesi günü Gülüç Polis Merkezi´ne giderek ev sahibinden şikayetçi oldu. Polis, evin önüne gelerek eşyaların tespitini yaptı. İfadesi alınmak amacıyla Efsal S. ve annesi karakola götürüldü.
Ailenin eşyaları ise belediyeye ait bir kamyona yüklendi. Ailenin eşyası Halime Doğan´ın kız kardeşi olan 7 çocuk sahibi Hediye Kocaman´ın evine götürüldü.


ZOR DURUMDAYIM
Evden atılan Mehmet Doğan, eşyaları ile birlikte ailesini sokağa atan ev sahibi tarafından tehdit edildiğini söyledi. "Eşyalarını kaldır yoksa ben seni ortadan kaldırırım, eşyalarını al kamyona yükler boş bir alana çöplüğe bırakırım" gibi ifadeler kullanıldığını anlatan Mehmet Doğan, ne yapacağını şaşırdığını söyledi. Kime gideceğini bilemediğini anlatan Doğan, şunları söyledi: "Biriken kira borcu nedeniyle eski ev sahibim yeni bir ev bulmamı istedi. Ev ararken, Efsal S. de kendisinin evi olduğunu mağdur
olmaları nedeniyle evinde kalabileceğimizi söyledi. Sonra da hasta annesine 6 çocuğumuz bulunması nedeniyle kabul ettiremediğini söyledi. Pazar günü eve çıktığımda eşyalarımı dışarıda gördüm. Islanmış, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi eşyalarım çalışmaz duruma gelmişti. Kendisine zaman tanımasını istedim. Hemen ev bulamayacağımı söyledim. Yine kabul etmedi. Polise şikayetçi olacağımı söyleyince beni tehdit etmeye başladı."


ÇOCUKLAR OKULA GİDEMİYOR
Giysileri bulunmaması nedeniyle çocuklarının okula gidemediğini belirten Mehmet Doğan, menenjit hastası 8 yaşındaki kızı Güler´in tedavisini de sürdüremediklerini söyledi.
Tersanede çalışırken ameliyat olduğunu anlatan Doğan, sözlerine şöyle devam etti: "Ağır işler yasaklandı. Şimdi hurda toplayarak, eşime ve çocuklarıma bakmaya çalışıyorum. Güler isimli kız çocuğum menenjit hastası, imkansızlıktan tedavisini bile sürdüremiyoruz. Dört çocuğumun okulu var. Kıyafetleri olmadığından doğru düzgün okula gidemiyorlardı, okulda uzakta kaldığı için hiç gidemeyecekler."


ÇOCUĞUMUN TEDAVİ OLMASI GEREKİYOR
Maddi sıkıntı nedeniyle ailesinin ve çocuklarının birçok durumdan mahrum kaldığını anlatan anne Halime Doğan da, artık kalacak yerleri olmaması nedeniyle sokakta kalacaklarını söyledi.
Yeni eve iki gün önce taşındıklarını anlatan Halime Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Perdeleri halıları astık, eşyaları yerleştirmiştik. Ev sahibimiz, çok fazla çocuğumuz bulunması nedeniyle kalamayacağımızı söyleyerek eşyaları toplamamızı istedi. Yeni ev bulana kadar en azından eşyaların evde kalmasını istedik. Kabul etmedi. Geceyi dışarıda geçirdik. Pazar günü geldiğimizde eşyalarımız dışarı atılmış. Tek istediğimiz bir evimizin olması."
Ailenin 14 yaşındaki kızları Yeşim, 12 yaşındaki Bahtiyar, 9 yaşındaki Güler ve 8 yaşındaki Gülser, maddi imkansızlıklar nedeniyle arkadaşlarının bile kendileri ile muhatap olmadıklarını söyledi. Okumak istediklerini belirten Yeşim Doğan, şöyle konuştu: "Babamız çalışamıyor. Paramız yok, bunun için arkadaşlarımız da bizle muhatap olmuyor. Güzel kıyafetlerimiz ve kalacak evimiz olsun. Tek istediğimiz bu."


13 ÇOCUKLA BİRLİKTE YAŞIYORLAR
Beş yaşındaki Bahattin ve 10 aylık Birsen ismini verdikleri iki çocuğu daha bulunan aileye ise Halime Doğan´ın kız kardeşi Hediye Kocaman geçici olarak sahip çıktı.
Kız kardeşinin ve ailesinin durumuna çok üzüldüğünü belirten Hediye Kocaman, şunları söyledi: "Bizde asgari ücretle geçinmeye çalışıyoruz. Benim de yedi çocuğum var. Ne zamana kadar bu evde kalabileceğiz. Hayırseverler ve devlet yetkilileri, bu aileye yardım eli uzatsın. Gerçekten çok perişanlar."
Toplam 13 çocuk ile birlikte yaşayan Doğan ve Kocaman ailelerinin toplam nüfusu böylece 17´ye yükseldi.
Geçici olarak sokakta kalmaktan kurtulan Doğan ailesinin ayrıca 15 bin TL tutarında elektrik, su ve kira borcu bulunduğu öğrenildi.
Editör: Pusula Gazetesi