Melahat ve Hasan Çöğendez çiftinin oğulları Eren Çöğendez, 8 yaşında bağırsak kanseri hastalığına yakalandı. Kanseri yenen Eren, 2 yıl sonra lösemiye yakalandı. Eren&[#]8217;e, Amerika&[#]8217;daki Duke Üniversitesi Hastanesi&[#]8217;nde 22 Mart 2005&[#]8217;te ilik nakli yapıldı. İlik hücrelerinin yüzde 98 oranında uyum sağlamasına karşın, kullandığı ilaçların yan etkisiyle organları tahrip olan Eren, kurtarılamadı ve 21 Aralık 2006&[#]8217;da yaşamını yitirdi.


Çöğendez çifti, çocuklarının ölümünden sonra her doğum gününde anma programı düzenlemeye başladı. Eren´in 18´nci yaş günü nedeniyle geçtiğimiz akşam Atatürk Kültür Merkezi´nde konser düzenlendi. 2 ay önce ilk albümlerini çıkaran Karadenizli Rock Grubu Mavi Göç´ün sahne aldığı konsere Çöğendez Ailesi ile birlikte çok sayıda kişi katıldı.


Artvin İli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği´nin katkılarıyla düzenlenen konser öncesi Eren Çöğendez´in fotoğrafları ve hastalığı sırasında ailesine yazdığı mektuplar slayt gösteri ile sunuldu.


Duygusal anların yaşandığı bu bölümde Eren´in annesi Melahat Çöğendez gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra sahneye çıkan Grup Mavi Göç, şarkıları ile izleyenleri eğlendirdi.


Konserden elde edilecek gelirle, ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Bölümü´ne, Eren Çöğendez anısına çocuk odası yaptırılacağı bildirildi.


Melahat ve Hasan Çöğendez çifti ile birlikte konsere katılanlar Eren Çöğendez anısına söylenen Karadeniz türkülerine eşlik ettiler. Kazım Koyuncu&[#]8217;nun anıldığı gecede grup üyelerinin tulum, kemençe, gitar eşliğinde söylediği türkülerle duygulanan konuklar zaman zaman göz yaşlarını tutamadı.


Mavi Göç grubunun solisti Faik Pala Eren Çöğendez anısına düzenlenen konserdeki sahne performansıyla dikkat çekerken dinleyicilerden büyük alkış aldı. Bir ara Melahat ve Hasan Çöğendez çiftinin yanına gelen Pala, ellerini tutup birlikte şarkı söyledi. Duygulu buluşmada Eren&[#]8217;in ailesi arkadaşlarına ve katılımcılara teşekkür ettiler.

Editör: Pusula Gazetesi