Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gülsüm Yılmaz ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Osman Yayla ve Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;ı ziyaret etti. Sezgin, yaklaşık bir aydır Zonguldak´ın gündeminde konuşulan hastane yeriyle ilgili Kent Konseyi´nin hazırladığı raporu siyasi parti temsilcilerine vererek destek istedi. Hastanenin nereye yapılması gerektiği konusunda Zonguldak´ın hemfikir olması gerektiğini belirten Sezgin, Sağlık Bakanlığı´nın Zonguldak´ta otel hastane yapmak için iki yer üzerinde durduğunu, bunlardan birinin mevcut Devlet Hastanesi ile Polisevi karşısındaki arsa olduğunu söyledi. Hastane yeri ile ilgili Zonguldaklının birlikte karar vermesi gerektiğini belirten Sezgin, siyasi partileri ve sivil toplum örgütlerini tek tek gezerek Kent Konseyi´nin hazırladığı raporu verdiklerini belirtti.


´İktidar sağlığa başka gözle bakıyor´


Hastane yeriyle ilgili Tıp Şurası kurulmasını öneren İl Başkanı Yayla; &[#]8220;Hastaneler sağlık hizmetidir. Sağlığa katkı vermesi lazım. Sağlık Bakanlığı´nın Zonguldak yapmayı hedeflediği hastanenin nereye yapılacağı tartışılıyor. Hastaneyi mevcut Devlet Hastanesi´nin bulunduğu alana yapmak istiyorlar. Orası hastane için uygun gibi görülebilir. Ama trafik ve bazı olumsuz şartlar nedeniyle hastanenin oraya yapılması uygun değil. Polisevi´nin bulunduğu alan hastane için gayet uygun. Sağlık özellikle Zonguldak için çok önemli. Bu işe karar verecek olanlar bence Tıp´tan anlayanlar olmalı. Hastane yerine karar verecek doktorlardan oluşan bir Tıp Şurası oluşturulmalı. Hiç alakasız kişiler hastaneyi konuşuyor. Sağlığı en iyi sağlıkçılar bilir. Öncelik doktorların görüşü alınmalı. İktidar sağlığa başka gözle bakıyor&[#]8221; dedi.


Hastanenin nereye yapılacağı konusunda hiç alakasız kişilerin görüşlerini sunduğunu belirten Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin; &[#]8220;Bu iş çok dalanıp budaklandı. Biz istiyoruz ki bunu söyleyen kişiler konuya hakim olsun. ´Zonguldak sağlığı tartışıyor´ toplantımız amacına ulaştı. Tam kesin bir karar veremedik ama amaç birlikte tartışmaktı. Bu toplantıları sürdüreceğiz. Siyasilerden de isteğimiz toplantılarımıza katılmaları&[#]8221; şeklinde konuştu.


Ardından Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin ve beraberindekiler, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar´ı da ziyaret ederek Kent Konseyi´nin hazırladığı raporu verdiler ve çalışmalara destek talebinde bulundular.

Editör: Pusula Gazetesi