Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör ve Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar toplu iş sözleşmesini imzaladı. İmza töreninden önce Belediye-İş Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar ve Gülüç Belde Belediye Başkanı Aydın Güngör birer konuşma yaptı. Cavit Zülfikar, sözleşmenin işçilere hayırlı olması temennisinde bulunurken, hükümetin işçiler üzerindeki politikasını eleştirdi. Zülfikar, "01.03.2010 tarihi ile 29.02.2012 tarihleri arasını kapsayan toplu sözleşmemizi Gülüç Belediyesi ile bağıtlamış bulunuyoruz. Bugün de burada imza töreni için bir araya geldik. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizin de etkisini göz önüne alarak toplu sözleşme çalışmalarımızı tamamladık. Belediye Başkanı ve daire müdürlerimize teşekkür ediyorum. Birinci yıl mevcut maaşlara yansıması yüzde 10 ile yüzde 17 arasında, ikinci yıl da hemen hemen aynı oranlarla yansıması söz konusu oldu. Ülkemizde enflasyonun yüzde 10.13 olduğu dönemde sözleşmeyi yüzde 13 ile bağıtlamak karşılıklı iyi niyetlerin işlediğini ifade etmektedir. Siyasi iktidarımız belediye yasasını hemen hemen 3 yıldır mecliste bekletmekte. Bu yasalarımızın bir an önce mecliste görüşülerek kabul edilmesi demek Belediyelerimizin rahatlamasını sağlayacaktır." şeklinde konuştu.


Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör ise karşılıklı anlayış çerçevesinde imzaların atıldığını ve bundan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Güngör, "Bugüne kadar Belediye-İş Sendikası ile imzaladığımız 7. sözleşmemiz. Aramızda ihtilaf olacak şekilde hiçbir zaman karşı karşıya gelmedik. Sözleşmeyi karşılıklı anlayış içerisinde imzaladık. Bu bakımdan sendika yetkililerine de teşekkür ediyorum. Gelirler yasası çıkmalı ve belediyelerin gelir kaynakları artmalı." diye konuştu.


Gülüç Belediyesi´nde 7 yıl öncesinde 100 olan işçi sayısının zaman içinde 45´e düştüğünü ve belediyeden ayrılan işçilere 4 milyona yakın kıdem tazminatı ödendiğini belirten Güngör, "Gönül istiyor ki işçimize daha çok verelim imkânlarımızı zorluyoruz" ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Belediye-İş Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar ve Gülüç Belde Belediye Başkanı Aydın Güngör, toplu iş sözleşmesine karşılıklı imzaları atarak birbirlerini tebrik etti.

Editör: Pusula Gazetesi