Yabancı heyeti ağırlamaktan onur duyduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, &[#]8221;Türkiye&[#]8217;de düzenlenen bu etkinlik dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu nedenle dünyanın çeşitli yerlerinde ülkemize gelen çocuklarımızı misafir etmekten dolayı mutluyuz&[#]8221; dedi. Abdullah Turan tarafından Bulgaristan ve Romanyalı misafirlere Devrek Bastonu hediye edilirken, yabancı misafirler de ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri Abdullah Turan&[#]8217;a sundu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Zonguldak&[#]8217;a gelen ve Zonguldaklı aileler tarafından misafir edilen yabancı öğrenciler Devrek Belediyesi tarafından olarak İlçeye davet edilerek burada gerçekleştirilmesi planlanan gösterilere katıldı. Devrek Lisesi Kapalı Spor Salonunda ülkelerinin yöresel oyunlarını davetlilere sergileyen misafir öğrenciler salonda bulunan izleyiciler tarafından büyük beğeni kazandı. Devrek Atatürk, Gazi ve Karşıyaka İlköğretim Okulları öğrencileri tarafından davetlilere yöresel halk oyunları gösterisi davetliler tarafından büyük beğeni kazandı.
Zonguldak&[#]8217;ta yabancı grupların organizasyonunu gerçekleştiren Halk Oyunları Sergileme ve Araştırma Derneği (HASAD) Başkanı Orhan Yazıcı, &[#]8221;Gruplar bir hafta Zonguldak&[#]8217;ta ve İlçelerde çeşitli etkinlikler gerçekleştirecekler. Derneğimizin buradaki amacı, çocuklarımıza farklı kültürlerle paylaşma imkanı sağlamak. Bu organizasyonda yardımlarından dolayı başta Valimiz Erdal Ata olmak üzere ve diğer emeği geçen kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, ayrıca iki ülkeden gelen öğrencilerimizi misafir ederek Türk misafirperverliğinin örneğini göstererek ülkemize yakışır bir imaj bırakan ailelere de buradan teşekkürlerimi arz ediyorum&[#]8221; dedi.
Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Okul Müdürleri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi