Protokol törenine Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık, Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınanç ve TSO yönetim kurulu üyeleri katıldı.
&[#]8220;ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ BÖLGEMİZ GENÇLERİ İÇİN BÜYÜK ŞANS&[#]8221; İmza töreni sonrasında konuşan Vali Erdal Ata, Çaycuma TSO Anadolu Öğretmen Lisesi&[#]8217;nin 2010-2011 Eğitim Öğretim yılında hizmete gireceğinin altını çizerek, &[#]8220;Ülkemizde eğitime ve öğretime verilen destek çok büyüktür. Bildiğiniz üzere milli gelirimizden de en büyük payı eğitime ayırıyoruz. Çaycuma&[#]8217;ya bu güzel okulu kazandırmak isteyen Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerini de kutluyorum. Tabi ki devletin eğitime verdiği destek kadar vatandaşlarımızın, özel kurum ve kuruluşların da eğitime verdiği destek kuşkusuz çok büyüktür. Bu okulun yapılma fikri öncesinde bazı şüphelerimiz vardı. Alaplı&[#]8217;ya kısa bir süre önce Anadolu Öğretmen Lisesi yapılmasından dolayı Bakanlığın Çaycuma&[#]8217;ya aynı nitelikteki okul için izin vermeyeceği konusunda şüphelerimiz vardı. Fakat sayın Kaymakamımız Hasan Yaman, Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerinin Ankara&[#]8217;da yaptıkları görüşmeler ve ikna turlarının ardından Milli Eğitim Bakanlığı&[#]8217;ndan Anadolu Öğretmen Lisesi için izin çıktı. Çaycuma&[#]8217;ya Anadolu Öğretmen Lisesi açılmasının en önemli tarafı ise bölgemizdeki gençler için çok büyük bir fırsat oluşmasıdır. Anadolu Öğretmen Liseleri sınavla öğrenci alan okullar olduğu için ve bu okulların eğitim fakültelerini seçen öğrencilere ek puan avantajı sağlamasından dolayı okulun bu bölgenin gençlerine çok fazla yarar sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü bu okul için Bartın-Karabük dışında diğer illerden öğrencilerin çok fazla talepte bulunacağını zannetmiyorum. Dolayısıyla bölgemizdeki gençler için bu okul eğitim fakültelerinin de kapısını açacaktır. Ben tekrardan ÇTSO Anadolu Öğretmen Lisesi&[#]8217;nin bölgemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
&[#]8220;ÇAYCUMA&[#]8217;YA 3 TANE OKUL YAPACAK GÜCÜMÜZ VAR&[#]8221; Vali Erdal Ata&[#]8217;nın ardında konuşma yapan Kaymakam Hasan Yaman, TSO yetkililerine ve Belediye Başkanı Mithat Gülşen&[#]8217;e teşekkürlerini sunarak, &[#]8220;Okulun açılışını da birlikte yaparız inşallah&[#]8221; diyerek temennide bulundu. Başkan Mithat Gülşen ve İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin de okulun açılışının hayırlı olmasını dilerken ÇTSO Başkanı Rıfat Sarsık, &[#]8220;İlçemize 3 tane okul yaptırabilecek gücümüz var&[#]8221; diyerek Vali Erdal Ata&[#]8217;dan diğer iki okul için de izin istedi. &[#]8220;OKUL 2011&[#]8217;E YETİŞSİN&[#]8221; Protokolün son bölümünde ise Vali Erdal Ata, okulun biran önce bitirilmesi konusunda talimat verirken ÇTSO yetkililerine esprili bir şekilde gönderme yaptı. Vali Ata, Belediye Başkanı Mithat Gülşen&[#]8217;e dönerek, &[#]8220;Protokol imzalamadan öncesinde belki bir şekilde projenin iptal olma şansı vardı ama artık imzalardan sonra kaçma şansı kalmadı. Hem Ticaret ve Sanayi Odası hem de öğrenci yurtlarının temini açısından belediyenin elini sıkı tutması gerekiyor. Bu okul 2010-2011 Eğitim Öğretim yılına yetişeceği için çalışmaların da biran önce başlaması gerekiyor&[#]8221; dedi.
16 DERSLİK, 200 ÖĞRENCİLİK YURT Vali Ata, ayrıca okulun derslik sayısı ve Seka Sosyal Tesisleri içerisinde hazırlanacak olan öğrenci yurtlarının kapasiteleri hakkında da bilgi verdi. Vali Ata, &[#]8220;Bu okul 16 derslikli bir okul olacak ve Çaycuma Belediyesi&[#]8217;nin tahsisini yapacağı yurt da Seka Sosyal Tesisleri içerisinde 200 öğrenci kapasiteli güzel bir yurt olacak. Yapımına başlanılan okul yeni eğitim öğretim yılına yetişmemesi halinde ÇTSO Anadolu Öğretmen Lisesi&[#]8217;ne geçici bir bina temini yapılacak ve eğitimini bir süreliğine burada yapacak&[#]8221; dedi. Atılan imzaların ardından okulun yapılacağı arsaya gidilerek Vali Ata tarafından incelemelerde bulunuldu.

Editör: Pusula Gazetesi