Ziyaretten memnun olduklarını ifade eden Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu; "Sendika olarak faaliyetlerini çok güzel bir şekilde yürüten ve teşkilat olarak takip ettiğimiz Eğitim Bir-Sen´i taktir ediyoruz. Türkiye´deki eğitim sektörüne, eğitim camiasına, eğitimdeki insanlara ve verilen eğitime göstermiş oldukları büyük katkılarından dolayı da teşekkür ediyoruz. Türkiye´de yıllardan bu tarafa eksik olan gündeme gelmeyen konuları da kendi sendikal faaliyetleri içerisinde gündeme getiren ve bunların çözümleri anlamında Milli Eğitim Bakanlığıyla, iktidarla, iktidar partisinin teşkilatlarıyla diyalog kurarak çalışmalar yapması doğrultusunda belli bir noktaya geldi. Kendilerine hizmet yarışında başarılar diliyoruz" dedi.
Memur-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar ise; "Öncelikle Çaycuma´da olmaktan Memur-Sen olarak mutluluk duyduk. Bildiğiniz gibi Memur-Sen 376 bin üyeyle Türkiye´nin en büyük konfederasyonu, Zonguldak´ta da 4 bin 500 üyeyle ilimizde en fazla memur üyeye sahip olan sendika iş kolumuz olmuştur. Özellikle şunu belirtmekte fayda var. Önümüzde yeni bir Anayasa Taslağı var ve bu taslakta biz olmazsa olmazımız olarak memurlara toplu sözleşme ve grev hakkı verilmesini olmazsa olmazımız olarak görüyoruz. Bunu her platformda da dile getirdik. 2001 yılında çıkan Memur sendika yasasının 4688 nolu yasanın güdük kaldığını, memuru temsil etmekten aciz kaldığını, toplu görüşmelerde memur arkadaşlarımızın ilerleme kaydedemediğini, yaklaşık 10 yıldan beri toplu görüşme oyunu adı altında sergilenen oyunla da çok fazla yol alınamadığı hepimizin malumudur. İşte bu bağlamda 2009 yılındaki toplu görüşmelerde yetkili konfederasyon olan Memur-Sen, 2010 yılında toplu sözleşme olmazsa memur sen masada olmayacak diye deklere etmişti. Görüyoruz ki yeni hazırlanan anayasa taslağında da memura toplu sözleşme hakkının verilecek olması, memurlar adına sevindirici bir gelişmedir. Ama eksik bir gelişmedir.
Bu konuda bir kez daha yinelemek istiyorum. Bundan sonraki süreçte grev hakkı da olmak zorundadır. Grevsiz toplu sözleşme yine taleplerin karşılanması noktasında güdük kalacaktır. Bir diğer nokta da memurlar için olmazsa olmazımız memurlar için olan siyaset yasağının kaldırılması olacaktır" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi