Çaycuma TSO tarafından yaptırılacak olan Anadolu Öğretmen Lisesi&[#]8217;nin protokolü Çaycuma Kaymakamlık Toplantı Salonu&[#]8217;nda imzalandı. Genel bütçeden eğitime en büyük pay ayrıldığı halde yetersiz kaldığını belirten Vali Erdal Ata; &[#]8220;Eğer biz eğitimle ilgili sorunları kısa sürede çözersek ülkenin yaşadığı diğer sorunları çözmemiz daha kolay olur. Gelişmiş ülkelere baktığımızda eğitime çok önem verildiğini, genel bütçeden eğitim için ayrılan payların çok yüksek olduğunu biliyoruz. Eğitim peşinde koşuyorsak toplum, devlet ve vatandaş olarak yapacağımız çok şeyler var. Bunun için hayırsever kurum ve kişilerin desteğine ihtiyacını var. Çaycuma Ticaret Odamızın da Anadolu Öğretmen Lisesi için bir teklifi oldu. Fakat Alaplı&[#]8217;da yeni açıldığı için gerek olmaz diye düşünüyordum. Fakat Ankara MEB sıcak baktı. Öğrenci yurtlarını da vermek kaydıyla olur belirtmişlerdi. Belediye Başkanımızda öğrenci evlerinden 200 kişilik yer tahsis etti. Onun protokolünü de imzalayacağız. Anadolu Öğretmen Lisesi&[#]8217;nin en büyük faydası sınavla girilen bir okul ve başarılı öğrencileri kabul ediyor. Bu okullardan mezun olan öğrenciler ek puan aldıkları için üniversitelere girme şansı daha yüksek olacaktır. 16 derslikli olacak muhtemelen bölgemizin çocukları okuyacak. İmkânımız olursa birde yurt yaptırmayı planlıyoruz. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar derslik yaptıramasalar bile birkaç öğrenci okutabilirler&[#]8221; diye konuştu.


Sarsık; &[#]8220;Sosyal Bilimler Lisesi yaptıracağız&[#]8221;
Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık ise ikinci bir okul daha hedeflediklerini söyledi. Sarsık; &[#]8220;Üyelerimizden aldığımız destekle ilçeye üç okul yaptıracağımızı Valimizle görüşmüştük.
İnşallah ikinci protokolümüzü de Sosyal Bilimler Lisesi olarak imzalayacağız.
Belediye Başkanımız Mithat Gülşen&[#]8217;e de öğrencilerin barınma sorununu karşıladığı için teşekkür ediyorum. Çaycuma&[#]8217;nın eğitim gönüllüleri şehri olduğu için mutluyuz&[#]8221; şeklinde konuştu.
Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman konuşmasında; &[#]8220;Sayın Valimizin eğitime destek verdiğini çok iyi biliyoruz. İl Milli Eğitim, TSO Başkan, meclis, yönetim ve üyelerine şükranlarımı sunuyorum. İnşallah böyle güzel bir günde okulun açılışını da yaparız&[#]8221; dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin emeğe geçenlere teşekkür ederken bu tür yatırımların devamının gelmesini istedi.
Vali Ata geçici bir bina buldukları takdirde okulu 2011- 2012 eğitim öğretim yılına yetiştirmeye çalışacaklarını söyleyerek Ticaret Odası yetkililerden binayı bir an önce bitirmeye gayret göstermelerini istedi.
Daha sonra Anadolu Öğretmen Lisesi ve Öğrenci Evleri&[#]8217;nden tahsis edilen yurtlar içinde taraflar imza attı.
Ata ve beraberindekiler okul alanında da incelemelerde bulundular.
Editör: Pusula Gazetesi