Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı&[#]8217;nca 15-17 Kasım 2007 tarihleri arasında düzenlenen &[#]8220;Zonguldak Spor Bienali"nde sunulan bildirilerden oluşan "Zonguldak´ta Spor 07 Bienali Bildiriler Kitabı" yayımlandı. 322 sayfadan oluşan kitap kentin sportif gelişimine ışık tutmasının yanı sıra, spor kültürü üzerine bildirilere de yer veriyor.
Bienalde sunulan kimi bildirilerin sunumlardan oluşan bir VCD´nin de yer aldığı kitabın tanıtım kokteyli 21 Nisan 2010 Çarşamba günü Maden Mühendisleri Odası lokalinde yapılacak. Eğitimci Canpolat Pamay, antrenör Volkan Yayın ve Gençlik Spor İl Müdürü Eyüp Erman´ın konuk imzacı olarak katılacağı tanıtım kokteylinde eski ve yeni sporcuların buluşması da sağlanacak.
ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun konuyla ilgili yaptığı açıklamada, &[#]8220;Kentin kültürel gelişimi üzerine yaptığımız çalışmalara bir yenisini daha eklemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Biraz gecikerek de olsa bu kitabı yayımlamış olmaktan dolayı son derece sevinçliyiz. Bu kitap, bir yandan Zonguldak&[#]8217;ta sporun tarihsel gelişimine ışık tutup, bu alanda emek veren binlerce insanı bir resmi geçitteymiş gibi bir araya getiriyor. Diğer yandansa esasen barış ve kardeşlik demek olan sporu kirleten olgulara da ışık tutarak spor kültürünün gelişimine de hizmet ediyor. Zonguldak&[#]8217;ta yaşayan herkesin kütüphanesinde mutlaka bulunması gereken bu kitabın tanıtım toplantısına herkesi bekliyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi