TOKİ İlköğretim Okulu, eğitim gezilerine devam ediyor. Okul idaresi personeli ve öğrencilerinden oluşan heyet bu kapsamda son olarak Ankara&8217;da Anıtkabir, Samanyolu Koleji, Feza Gürsey Bilim Merkezi, Enerji Parkı ve Atatürk Orman Çiftliği&8217;ni gezdi. İlk ziyaretini Samanyolu Koleji&8217;ne gerçekleştiren TOKİ İlköğretim Okulu heyeti burada okul yetkilisi Kübra Bilgin&8217;den okul ve okulda gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi aldı.



Elektriğin etkileri öğretildi


Heyet daha sonra Anıtkabir&8217;e geçerek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk&8217;ün naşını ziyaret etti. Yapılan gezi ile ilgili açıklamada bulunan Okul Müdürü Aydın Bilgin; &8220;Feza Gürsey Bilim Merkezi&8217;nde bir rehber, cana yakın bir ev sahipliği yaparak öğrencilerimize elektriğin günlük yaşantımıza etkilerinden bahsetti. Öğrencilerimizi de katarak elektrikle ilgili bir deney yaptı. Yapılan deneyin ardından sıcak hava balonundan yerçekimine, algılama ve uzaya ilişkin kavramlara kadar pek çok bilimsel ve teknik konuda öğrencilerimiz çok şey öğrendi&8221; dedi.


Enerji Parkı gezildi


Okul Müdürü Aydın Bilgin &8220;Programımızın yoğunluğundan dolayı zaman kaybetmeden Enerji Parkı&8217;na yöneldik. Burada da öğrencilerimize atomun yapısından, kömür ocaklarından, madenlerden, çeşitli taşlardan, yenilenebilen ve yenilenemeyen enerji kaynaklarından, petrolün nasıl çıkarıldığından bahsedildi. Öğrencilerimiz enerjinin de parkı olduğunu fark ettiler. Daha sonra Atatürk Orman Çiftliği&8217;ne geçerek sadece fotoğraflarda gördükleri hayvanları canlı canlı seyretme şansı buldular&8221; diye konuştu.


Verimli geçti


Aydın Bilgin &8220;Ankara gezimiz verimli geçti. Öğrencilerimiz Bartın&8217;a faydalı bilgilerle döndüler&8221; şeklinde konuştu. TOKİ İlköğretim Okulu personel ve öğrencilerinden oluşan heyet Ankara&8217;daki gezi ve incelemeleri sırasında bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi. Müdür Bilgin, eğitim gezilerinin süreceğini söyledi. TOKİ İlköğretim Okulu kısa bir süre önce Zonguldak Ereğli&8217;ye gezi düzenlemiş, burada faaliyet gösteren iki koleji ziyaret etmişti.
Editör: Pusula Gazetesi