Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında belediye eski hizmet binasından düzenlenen ebru sergisinin vatandaşlardan büyük ilgi gördüğü bildirildi. 14 Nisan Çarşamba Günü Vali İsa Küçük, İl Müftüsü İsmail Bayrak ve Ebru kursu usta öğreticisi İbrahim Boz tarafından açılışı yapılan ebru sergisinin vatandaşların yoğun ilgisinden dolayı 2-3 gün daha uzatıldığı belirtildi. Yaklaşık 100 eserin bulunduğu ebru sergisinin gördüğü ilgiden memnun olduklarını belirten İbrahim Boz, &8220;Kutlu Doğum haftası etkilikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz sergimize vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Sergimizi açıldığı günden beri yaklaşık 5 bin kişinin ziyaret ettiğini tahmin ediyoruz. Ebru sergimizi geçen sene de düzenlemiştik ve o zaman da vatandaşlar tarafından büyük ilgi olmuştu. Bu yıl ki ilgi daha fazla. Biz vatandaşlarımızın sergiye ilgi göstereceğini tahmin ediyorduk ama bu kadar fazla ilgi görmesi bizi şaşırttı ve çok memnun kaldık&8221; dedi.



21 kursiyerin çalışmalar sergileniyor


İbrahim Boz, &8220;Sergimiz 14 Nisan Çarşamba günü açıldı ve İl Müftülüğü&8217;nün Kutlu Doğum Haftası nedeniyle hazırlamış olduğu programın içinde bulunan bir çalışmaydı. Biz geçen sene de Bartın Belediyesi olarak Kutlu Doğum Haftası&8217;nda sergi açmıştık. Bu sene biz İl Müftülüğü&8217;nün hazırlamış olduğu programın içine olalım dedik ve Belediye Başkanımız Cemal Akın&8217;a danıştık. Kendilerinin onayı ile de Kutlu Doğum Haftası programı çerçevesinde İl Müftülüğü ile sergi açmaya karar verdik. Etkinliğimizde 21 öğrencinin yapmış olduğu eserler sergilendi. Öğrencilerimizin 100&8217;e yakın ebru tablosu sergilendi. Önceki sene açtığımız ebru sergisi de çok ilgi görmüştü ama bu sene ki sergimiz İl Müftülüğünün de içinde olmasından da kaynaklanarak daha büyük ilgi gördü&8221; şeklinde konuştu.


Valimize ve Başkanımıza teşekkür ediyorum


İbrahim Boz, &8220;Yaklaşık 5 bin kişinin üzerinde kişinin sergimizi gezdiğini düşünüyoruz. Çünkü her gün gruplar halinde özellikle öğrenciler tarafından çok ilgiyle izlenen bir sergi oldu. Sergimiz öğrencilerimizin büyük bir fedakarlık ve çalışma ile yaptığı çalışmalarla meydana geldi ve eserler sergiye gelen vatandaşlar tarafından da çok beğenildi. Sayın Valimizin, Belediye Başkanımızın bize bu konudaki destekleri için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Kendileri bizzat gelip hem serginin açılışını yaptılar hem de sergideki bütün eserleri tek tek incelediler ve bilgi aldılar. Sergimizi devamlı olarak ziyaret edenler ve fotoğraf çeken vatandaşlarımız oldu. Sergimizi dördüncü kez gezenlerin olduğunu gördük&8221; diye konuştu.


Kurslara ilgi gün geçtikçe büyüyor


Ebru Kursu Usta Öğreticisi İbrahim Boz, &8220;Çilek festivali kapsamında çok daha büyük bir sergimiz olacak ve onun hazırlıklarını yapıyoruz. Kursumuza ilgi gün geçtikçe artıyor. Sergiden sonra ilgi daha da çok arttı. Vatandaşlarımız yeniden bir kurs açılacak mı diye soruyorlar. Çalışmalarımızı Bartın Belediyesi&8217;nin eski binasında ve belediyenin desteği ile yapıyoruz. Sağ olsun Sayın Belediye Başkanımız Cemal Akın bizi son derece destekliyor. Kursumuza gelerek çalışmalarımız bizzat izliyor ve çok memnun oluyor&8221; ifadesine yer verdi.


Bartın&8217;ı Ebru sanatı ile anlatacağız


İbrahim Boz, &8220;Bartın&8217;ı ebruyla anlatan bir çalışma daha yapıyoruz. Amasra, Şadırvan, Taşhan ve diğer tarihi yerleri ebru sanatıyla resme dökeceğiz. Tabi bunun yanında diğer çalışmalarımız da devam edecek. Yaz ayında da öğrencilere yönelik, özellikle dikkat bozukluğu olan yani dikkat problemi olan, motivasyon eksikliği olan çocuklar için eğitim açısından bir ebru kursu açacağız. Ebru, insanı hem rahatlatan hem de motivasyonunu arttıran bir sanattır. Bu özellikle hiperaktif çocuklara, dikkat eksikliği olan çocukların bu yeteneklerini kazanmalarına yardımcı olmak için ebru sanatı kursu vereceğiz. Bu kursumuzu da Haziran ayında gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Zaten bu kursumuza da çok fazla talep var&8221; ifadesini kullandı.
Editör: Pusula Gazetesi