Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi, geçtiğimiz hafta sonu sendika Genel Merkezi tarafından Ankara&8217;da yapılan &8216;Cumhuriyetin 100. yılına doğru üniversite vizyonumuz Sempozyumu&8217;nu değerlendirdi. Sempozyuma Bartın&8217;dan Şube Başkanı olarak kendisinin ve Bartın Üniversitesinden Yardımcı Doçent Sefai Bilgin&8217;in katıldığını kaydeden Başkan Hangişi sempozyumun çok faydalı geçtiğini, yapılan sunumların Türkiye&8217;nin geleceğine ışık tutacağını ifade etti. Hangişi, sempozyumda sunulan konuların kitaplaştırılarak Yüksek Öğretim Kurumu&8217;na, Milli Eğitim Bakanlığı&8217;na, tüm siyasi partilere ve diğer tüm sivil toplum kuruluşlarına gönderileceğini ifade etti.




Hangişi sempozyumu değerlendirdi



Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi, sendika Genel Merkezi tarafından Ankara&8217;da yapılan &8216;Cumhuriyetin 100. yılına doğru üniversite vizyonumuz Sempozyumu&8217;nun verimli geçtiğini söyledi. Sempozyuma Bartın&8217;dan Şube Başkanı olarak kendisinin ve Bartın Üniversitesinden Yardımcı Doçent Sefai Bilgin&8217;in katıldığını kaydeden Başkan Sezai Hangişi sempozyumun çok faydalı geçtiğini, yapılan sunumların Türkiye&8217;nin geleceğine ışık tutacağını ifade etti.



Kitap haline getirilecek


Sempozyumda sunulan konuların Türk Eğitim-Sen Genel Merkezince kitaplaştırılarak Yüksek Öğretim Kurumu&8217;na, Milli Eğitim Bakanlığı&8217;na, tüm siyasi partilere ve diğer tüm sivil toplum kuruluşlarına gönderileceğini ifade eden Sezai Hangişi, &8220;sempozyumda ağırlıklı olarak; üniversitelerde kalite sorunları, çalışanların sorunları, yönetim sorunları, akademik sorunlar ve bunlara ilişkin çözüm önerileri üzerinde duruldu&8221; dedi.


Sonuç bildirisi önemlidir


Sempozyumdan çıkan sonuç bildirisinin önemli olduğunu belirten Hangişi, Üniversitelerde her kesimin kendisine ait sorunları vardır. Bu sorunları kanun ve yönetmeliklerle çözmek sorunları artırmak ve karmaşık duruma gelmesine sebep olmaktadır. Günlük ve yaşanılan sorunları tespit etmek ve bu sorunlar için çözüm önerileri sunmak her zaman yapılan rutin çalışmalardır. Asıl olan sorunsuz demokratik, bilimsel üniversiteler oluşturmak, herkesin uyabileceği sistemler inşa etmektir&8221; diye konuştu.


Çözümün parçası bireyler


Sezai Hangişi &8220;Üniversitelerden tartışabilen, görüş bildiren, bilimsel düşünebilen ve çözümün parçası bireyler yetiştirilmelidir. Sonuç olarak, ülkemizin kıt kanat zorlu koşullarında üreterek kendine özgü modeli terk edilmiş, onun yerine bugün sınava endeksli ezberci ve kısır bir konuma gelinmiştir. Üretmek, ürettiği ile mutlu olan, öğrenen öğrendiğini ve ürettiğini paylaşan mutlu bir toplum oluşturmak mümkündür. Bu insanı merkez alan anayasa ve yönetmelikler hazırlanması ile mümkündür. Bugün Türkiye´nin buna çok ihtiyacı vardır&8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi