15-22 Nisan Turizm Haftası kutlamaları dün Cumhuriyet Alanı&8217;nda düzenlenen törenle başladı. Vali Yardımcısı Ali Akça, İl Müftüsü İsmail Bayrak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ayşegül Yaylı, Baro Başkanı Avukat Şeref Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Arınan, Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzun, Turizm Derneği başkanı Avukat Sabri Çavuşoğlu, parti yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen törende Atatürk Anıtı&8217;na çelenk sunuldu.



Folklör gösterisi yapıldı



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı&8217;nın okunmasından sonra Vali Yardımcısı Ali Akça ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ayşegül Yaylı anıta çelenk sundu. Daha sonra halk oyunları gösterileri yapıldı. Törende sektör temsilcileri ve Tekirdağ&8217;a tayini çıkan Bartın eski Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş da hazır bulundu. Çelenk sunumunun ardından yapılan folklör gösterileri ilgiyle izlendi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan gösteriler törene katılanlar tarafından alkışlandı.



Tel kırma sergisi açıldı



Cumhuriyet Alanı&8217;ndaki tören sonrası kutlamaların İl Halk Kütüphanesi&8217;ndeki bölümüne geçildi. Programa göre burada hazırlanan &8216;Tel kırma&8217; sergisinin açılışı yapıldı. Bartın&8217;a özgü tel kırma işlemeli eşyalardan oluşan sergisinin açılışını Vali Yardımcısı Ali Akça yaptı. Vali Akça açılışta, &8220;Bartın denince akla çok güzel şeyler gelir. Onlardan bir tanesi de Tel kırma sanatıdır. Bu güzelliklerin sergilenmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarımızı kutluyorum ve serginin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum&8221; dedi.



Bartın adına tescilli



Vali Yardımcısı Ali Akça&8217;nın konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ayşegül Yaylı, &8220;Tel kırma ibaresinin coğrafi işaret olarak tescil ettirmek üzere 8 Ocak 2004 tarihinde yaptığımız başvurumuz Türk Patent Enstitüsü tarafından değerlendirilmiş, gerekli araştırmalar sonucunda bu sanatın Bartın&8217;a özgü olduğu belirlenmiştir. İlan edilen başvurumuza ilişkin 6 aylık yasal itiraz süresi içerisinde herhangi bir itiraz gelmediğinden Bartın İşi Tel kırma ibareli coğrafi işaretin tescili kesinleşmiştir&8221; dedi.



Amaç turizm bilinci geliştirmek



Turizm Haftası, turizm bilincini geliştirmek, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak ve iç turizmi canlandırmak amacıyla kutlanıyor. Bu yıl 34. kutlanan Turizm Haftası&8217;nın dünkü bölümüyle ilgili programda Grant Astra Otel&8217;de dayanışma kokteyli ve Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının katılımıyla Türk Halk Müziği konseri de vardı. 21 Nisan günü devam edecek programda Amasra&8217;ya kardeş okul gezisi bulunuyor.



Pazar günü doğa yürüyüşü



22 Nisan günü saat 13.30&8217;da Kültürevi&8217;nde tanıtıcı film ve CD gösterimi yapılacak, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek. 23 Nisan günü Cuma hutbesinde &8216;Turistlere davranış, turizmde çevre ve temizliğin önemi&8221; konulu vaaz verilecek. 25 Nisan Pazar günü saat 11.00&8217;de Çakraz-Bozköy tarafından doğa yürüyüşü yapılacak.

Editör: Pusula Gazetesi