Türk Hava Yolları'nın (THY), bugün İstanbul'dan saat 07.45'de kalkan TK2732 sefer sayılı TC-JLS tescilli A319 tipi Salihli isimli uçağı, 94 yolcusu ile Zonguldak Havalimanı yerine Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı.

Zonguldak Havalimanı'nı iki kez pas geçen uçak, havanın rüzgarlı olmasını gerekçe göstererek iniş yapmadı. Saat 10.00'da Zonguldak'tan İstanbul'a uçmak için bilet alan yolcular, yine büyük mağduriyet yaşadı.

12 Mayıs 2019 tarihinde İstanbul-Zonguldak uçak seferlerini başlatan THY'nin, 15 günde 3'üncü kez uçak seferlerinde yaşattığı krize vatandaşlar sosyal medyada büyük tepki gösterdiler.

ÇİLOĞLU: "HAVALİMANI BÖLGEMİZİN ONURUDUR"

Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, büyük zorluklarla açılan Zonguldak Havalimanı üzerinde kimsenin kendi çıkarları için oyun oynamamasını isteyerek, "Havalimanı, bölgemizin geleceği için çok önemlidir. Siyasetçilerimiz ve halkımız sahip çıkmalıdır. Üstelik havalimanının açılması için Sayın Cumhurbaşkanımız talimat vermiştir. Bu unutulmamalıdır. Havalimanı, bölgemizin onurudur" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar da, THY yetkilileri ile görüştüğünü belirterek, sadece uçak saatlerinin değiştirilebileceğini, ancak THY'nin seferleri iptal etmeyeceğini belirtti.

UÇAR: "THY YETKİLİLERİ SEFERLERİN İPTAL OLMAYACAĞINI SÖYLEDİ"

Milletvekili Hamdi Uçar, Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İstanbul uçağı, sabah gelmiş, inmeye hazırlanırken rüzgardan inemediği söyleniyor. THY yetkilileri, 'Bizim uçuşları iptal etme gibi bir niyetimiz olsa, uçağı İstanbul'dan kaldırıp inme noktasında pas geçmeyiz, tekerleklerimizi bile açtık' diyorlar. Yetkililer, 'Uçak saatlerinde bir ayarlama yapmamız gerekiyor, muhtemelen bu saatlerde o bölge daha rüzgarlı olduğu tespit edildi' dediler. Bununla ilgili teknik bir çalışma yapacaklarını söylediler. Uçak saatlerini belki bir saat ileriye, belki bir saat geriye ya da uçağı öğle saatlerine alabileceklerini söylediler. Uçakların doluluk oranı zaten yüzde 80'in üzerinde, bu kadar yolcu İstanbul'dan alınıp neden Ankara'ya götürülsün? Yetkililer meteorolojiden aldıkları veriler doğrultusunda düzenleme yaptıklarını söylediler. 'Demek ki bu saatler rüzgar alan saatler' tespitleri olmuş. Şimdi sefer saatleriyle ilgili bir düzenleme yapacaklarını söylediler. Sosyal medyada ya da yerel basında bu işi kaşıyan kitleler olduğunu, otobüs firmalarının müdahalede bulunduğunu söylediler. THY uçmaya devam edecek, iptal söz konusu değil."

Editör: Pusula Gazetesi