Kısa bir süre önce hizmete açılan Çaycuma Huzurevi Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Kemal Gökcan ve Huzurevi Müdürü Hasan Turgal tarafından basına gezdirilerek bilgi verildi.


Standartların üzerinde hizmet veren huzurevinde kalan sakinler, mutlu ve huzurlu olduklarını ve hiçbir eksiklerinin bulunmadığını söylediler. 9 bloktan oluşan huzurevinin Türkiye´de nadir olduğunu söyleyen İlçe Sosyal Hizmetler Müdür Kemal Gökcan, merkeze kabul şartları hakkında bilgi vererek; " 60 yaşın üzerinde herhangi bir ruhsal hastalığı olmayan, heyet raporunda huzurevinde kalabilir ibaresi yer alan herkesi kabul ediyoruz. Geliri varsa ücretli, yoksa ücretsiz kalabiliyor. Başka huzurevlerinde kalıpta bize dilekçe vermek isteyenler var. Talep oldukça fazla. Nakillerin olacağını da tahmin ediyoruz. Çok kısa zamanda huzurevinin dolacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.


Çaycuma Huzur evi Müdürü Hasan Turgal ise, kurumda 51 personel çalıştığını ve şuan da huzurevinde 10 kişinin kaldığını söyledi. Turgal 75 kişi kapasitesinin 60 tanesinin yaşlı, 15 tanesinin de özel bakım yaşlısı ünitesi olduğunu belirtti.


Kabul Merkezi de bulunan Çaycuma Huzurevi´nde şu anda 5 günlük bir bebek bakılıyor. Kaymakam Hasan Yaman tarafından bebeğe Hanzade ismi verildi.

Editör: Pusula Gazetesi