Zonguldak´ta haftalık yayın yapan Susma Gazetesi, Anayasa paketi için yapılacak olası bir referandum öncesi kentte halkın duyarlılığını ölçmek amacıyla sokağa sandık koydu.


CHP´li Belediye Meclis Üyesi Bahattin Arı´nın Yazı İşleri Müdürlüğü&[#]8217;nü yaptığı Susma Gazetesi, pazartesi günü Meclis Genel Kurulu´nda görüşülmeye başlanacak Anayasa paketiyle ilgili yapılacak olası bir referandum öncesi kentte anket yaptı.


"Anayasa Referandumu Paketi İçin Susma Anketi" adı altında Gazipaşa Caddesi´nde açılan stantta yapılan ankete oy kullanma işlemi saat 11.00´de başladı. Ankete yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, oy pusulularındaki "Evet" veya "Hayır" bölümünü işaretleyerek sandığa attı.


Oylama işlemi sırasında karşıt görüşte oy kullanan bazı kişiler arasında tartışmalar yaşandı. Milli Eğitim Müdürlüğü´nden emekli olan Nigar Saraçbaşı, "Evet" oyu kullandığını gördüğü Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Abdulkerim Gün´e, "Keşke kullanmasaydın" dedi. Gün´ün, "Anayasa´yı hazırlayan benim. Allah Allah sen ne karışıyorsun?" diye karşılık vermesi üzerine Saraçbaşı, "Bugün Cuma. İnşallah Allah´tan kafana taş düşer. Kastamonu´ya git de kafana taş düşsün, karşına ayı çıksın inşallah" diye tepki gösterdi. Gün de, "Allah size yardım etsin, size de dua ederim" dedi. Gün ve Saraçbaşı arasındaki diyalog gülüşmelere neden oldu.


"Hayır" oyu kullanan Haluk Aydın isimli kişi, "Bir defa bunu halka tam anlatamadılar. İçeriği nedir, ne değildir tam olarak bilmediğim bir şeye ´evet´ deme şansım yok. Ben ne muhalefete, ne de iktidara güveniyorum" dedi.


Susma Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bahattin Arı, Anayasa paketiyle ilgili toplumun duyarlılığını ölçmek için böyle bir anket düzenlediklerini belirterek, "Herkes anayasaya odaklanmış durumda. Parlamentodan geçtikten sonra olası referandumda halkımız referandumda bu pakete ´evet´ mi diyecek ´hayır´ mı diyecek konusunu kendi ölçeğimizde almak istedik" diye konuştu.


Hayır: %81.66 - Evet: %18.33


Susma Gazetesi´nin, Anayasa paketi için yapılacak olası referandum için gerçekleştirdiği anket sonuçlandı. Yüzde 30´u kadın, yüzde 70´i erkek 300 kişinin oy kullandığı ankette Anayasa paketine "Hayır" diyenlerin oranı yüzde 81.66, "Evet" diyenlerin oranı ise yüzde 18.33 olarak belirlendi.




.

Editör: Pusula Gazetesi