Çaycuma Eğitim İş Şubesi adına Başkan Özge Aslı Özcan bu zamma tepki gösterdi.


Özcan; "Ayrıca öğretmenler üye oldukları öğretmen evlerine her ay aidat ödemelerine rağmen 60YTL ye çıkarılan bu bandrolleri almaz iseler dışardan gelen bir vatandaş gibi ücretlendirilecekler. Yani kendi evlerinde yabancı durumuna düşürülmek istenmektedir.


Öğretmenlerin paraları yapılan ve işletilen öğretmenevleri; öğretmenlerin ve ailelerinin dinlenme, konaklama ve etkinliklerini gerçekleştirdikleri yerler olması gerekirken, adeta bürokratların misafir konaklatma yerleri haline getirilmiştir, ordu evlerine, polis evlerine,hakim evlerine dışardan kimse giremezken; öğretmen evleri adeta yol geçen hanına döndürülmüştür. Öğretmen evlerine kalmak için gelen öğretmenlere yer yok deyip otelin yolunu tarif eden zihniyet, şimdide yılda 60 YTL daha istiyor.


18YTL den %330 zamla 60YTL´ye çıkarılması bir planın parçası mıdır? Önce öğretmenleri buralardan tamamen uzaklaştırıp sonrada öğretmen evlerinin satılması ve özelleştirilmesinin acaba altyapısı mı hazırlanmaya çalışılıyor?"


Öğretmen maaşları söz konusu olunca fazla alıyorlar diyebilen bir Milli Eğitim Bakanının bu genelgesi biz eğitim çalışanlarını şaşırtmamıştır. AKP Hükümeti ve onun Bakanı Hüseyin Çelik halkın lehine, çalışanların lehine olmayan uygulamalara devam etmektedirler. Enflasyon %10 diyen hükümet öğretmen evi bandrolünü %330 artırmayı hangi mantık ile açıklayabiliyor? En iyisi öğretmenlerin öğretmen evlerine giremeyeceğine dair bir kanun çıkarsınlar&8230;


Eğitim İş olarak hukuki ve demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz. Öğretmen evlerine göz dikenlere sesleniyoruz; Elinizi buralardan çekin, buralar bizimdir ve hep öyle kalacaktır.

Editör: Pusula Gazetesi