Amasra Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Halkoyunları Kulübü tarafından düzenlenecek olan &8220;Anadolu&8217;dan Ezgiler&8221; adlı Halkoyunları ve Halk Müziği Gecesinin hazırlıkları sürüyor. 24 Nisan Cumartesi akşamı Taşkömürü Müessesesi Müdürlüğü Salonunda (ATİ) gerçekleştirilecek kültür gecesine Zonguldak&8217;tan Halkoyunları Sergileme ve Araştırma Derneği, Bartın&8217;dan Bartın Halk Oyunları Merkezi Topluluğu, Amasra&8217;dan Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu Halkoyunları Topluluğu, Köksal Toptan İlköğretim Okulu Halkoyunları Topluluğu, Amasra Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları Topluluğu ile Halk Müziği Toplulukları katılacak.


Resim sergisi açılacak


Gecede Halkoyunlarında Bartın, Bolu, Artvin, Gaziantep, Trabzon, İzmir yöresi halkoyunları gösterileri yanı sıra Halk Müziğinde &8220;Grup Uz&8221; Halk Müziğinden örnekler sunacak. Gecede ayrıca &8220;Memleket&8221; ve &8220;Amasra&8221; konulu fotoğraflardan oluşan slayt gösterileri ile şiir dinletisi ve Halkoyunları Kulübü Resim çalışmalarını içeren &8220;Resim Sergisi&8221; de gerçekleştirilecek. Vatandaşları düzenlenecek olan geceye davet eden Halkoyunları Kulübü Başkanı Özden Atalar; &8220;Halk kültürü içinde önemli yer tutan halk oyunlarının, toplumda farklı duygulardan doğan dayanışmayı, yardımlaşmayı, birlik ve beraberlik içinde paylaşmayı ifade etmektedir. Örf ve adetleri, gelenek ve görenekleri en güzel şekilde ortaya koyan halk oyunlarını, tanıtarak gelecek kuşaklara aktarmanın hizmet veren herkesin görevi olmalıdır&8221; dedi.


Birlik ve beraberlik aşılanıyor


Sosyal faaliyetlerin birlik ve beraberlik duygusunu artırdığını ifade eden Atalar; &8220;Gençlerin, binlerce yıllık birlikte yaşamdan meydana gelen ve değerlerle örgülü Anadolu kültürüne önem verdiklerini görmenin mutluluğu içindeyiz. Sanata ve kültüre gençlerimiz ne kadar önem verirlerse gelişmeleri de o kadar sağlam olur. Bu etkinlikler sosyal faaliyet olmasının yanında gençlerimiz arasında birlik, beraberlik duygusunu da artırmaktadır. Aynı zamanda bu tür organizasyonlar halk oyunlarının gelişmesi açısından önemlidir. Her türlü sosyal etkinlikleri önemsiyor ve destekliyoruz. Çünkü bu faaliyetler öğrencilerin gelişimi açısından çok önemli, bu tür faaliyetlerle gençlerimiz kendilerini ifade edebilmekte ve enerjilerini bu yolla harcamaktadırlar. Gençlerimiz, etkinliklere katılarak birlikte yaşamayı birlikte başarmayı dayanışmayı öğreniyorlar. Bu yarışmalarda derece almaktan çok etkinliğe katılmak önemlidir. Kültürümüze sahip çıkmalı yaşamalı ve yaşatmalıyız&8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi