Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi 4. Turizm Öğrencileri Paneli Çaycuma&[#]8217;da gerçekleştirildi.


Panele Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkan Vekili Mustafa Topçu, ZKÜ Rektör Yardımcısı Türkan Kopaç, ZKÜ Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Soyer, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Şoförler Odası Başkanı Barbaros Uçar, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, ADD Başkanı Bayram Cura, daire ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.


Panel öncesi turizm dalında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Hasan Yaman ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Topçu tarafından verildi.


Panele konuşması olarak katılan Devrek Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Fatma Fulya Topaloğlu, sürdürülebilir turizm, Safranbolu Meslek Yüksek Okulu&[#]8217;ndan Sinan Mardin ve İlker Özerman Batı Karadeniz&[#]8217;de alternatif turizmin gelişmesi ve dalış turizmi, ZKÜ&[#]8217;den Derya İrmak kültür turizmi yönüyle Filyos Antik Kent, Bartın Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Emine Aytaç 2010 Türk turizmine bakış ve son olarak Çaycuma Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Tayfun Tansel ve Dilek Mutlu, dünyada ve Türkiye&[#]8217;de turizm konularında açıklayıcı bilgiler ve çözüm önerileri sundular. Panelistler ayrıca katılımcılardan gelen soruları da cevaplandırdılar.


Panelde en çok ilgiyi ZKÜ öğrencisi Derya İrmak&[#]8217;ın Filyos Beldesi&[#]8217;ndeki antik kalıntılar üzerindeki konuşması çekti. Filyos&[#]8217;ta ateş tuğla fabrikasının yapımı sırasında tarihi kalıntıların bulunduğunu söyleyen İrmak Filyos Projesi kapsamında yapılacak limanın ortaya çıkan tarihe zarar vereceğini belirtti. İrmak; &[#]8220;Flyos Projesi kapsamında akursunun sedde içine alınması taşkın su ve sele neden olabilir. Liman projesi hayata geçtiğinde 3 kilometrelik sahil bandı birkaç yüz metreye düşecektir. Ekonomik olarak ele alırsak proje istihdam sağlayacaktır fakat avuç içi kadar beldeye yapılacak liman antik kazılar için zararlı olacaktır. Limanın yapımında sürdürülebilir kalkınma ilkesi göz önünde bulundurulmalıdır&[#]8221; diye konuştu.


Panel katılan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Temsilcileri ise öğrencinin bu tespitlerine katılmadıklarını aksine yapılan seddelerin taşkın suları önleyeceğini söylediler. Panelistlere ZKÜ Rektör Yardımcısı Türkan Kopaç tarafından katılım belgesi ile öğrencilerin sunum hazırlamasında yardımcı olan öğretim görevlilerine Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Soyer tarafından teşekkür belgesi verildi.

Editör: Pusula Gazetesi