Roman bir ailenin kızı olan Sultan Irgat, 10 yıl önce seyyar satıcılık yapan Kadir Irgat ile evlendi. Yaptığı evlilikten dünyaya gelen ve 40 günlük olan ikiz çocuklarını eşinin işlediği suç nedeni ve maddi imkânsızlıklar nedeni ile Sakarya´nın Hendek ilçesinde ki tanıdıkları 2 ayrı aileye verdi. Aile ile Noterde imzalanan taahhütname ile çocuklarını evlatlık veren Sultan Irgat, geçen sekiz sene içinde 5 çocuk daha dünyaya getirdi. Evlatlık verdiği ikiz çocukları Şükriye ve Ahmet´i geri almak için aile ile görüşen Irgat, olumsuz yanıt alınca Ereğli Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı´na suç duyurusunda bulundu.


2 ay önce işlediği başka bir suç nedeniyle eşi yine cezaevine giren Sultan Irgat, 5 çocuğuyla birlikte kayınpederinin evine sığındı. Kayınpederi ile birlikte kalem ve peçete satarak geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını anlatan Sultan Irgat, "Eşim cezaevinde olduğu sırada doğan ikizlerimi, bakamama endişesiyle evlatlık verdim. Resmi olarak üzerimize kayıtlı çocuklarımı geriye almak istedim.


Ancak vermediler. Beni dövdüler ve tehdit ettiler. Çocuklarımı bana göstermiyorlar. Orada okula da göndermiyorlar. Burada yetkililer çocuklarımı okula göndermemiz konusunda beni uyarıyor. Kayınpederim ile birlikte 6 çocuğuma bakıyorum. İkizlerime de bakabilirim. Onları alıp okula göndermek istiyorum" diye konuştu.


Ahmet Irgat´ı evlatlık alan Nesrin Demir ise, Şükriye Irgat´ı da bacanağının evlatlık aldığını belirterek, "Onları biz büyüttük. 40 günlükken aldık, şimdi 8 yaşındalar. Bizden çocuklarını istemeyeceklerine dair taahhütname verdiler. Çocuğumu kimseye vermem. Okula da ben gönderirim" dedi.


Her iki aile de konuyu adli mercilere aktardıklarını ve çıkacak sonuca göre de hareket edeceklerini söylediler.

Editör: Pusula Gazetesi