Toplumsal Destek Gönüllüleri sosyal destek projesi kapsamında Akçamescit İlköğretim Okulu´nda bilgilendirme toplantısı düzenledi. Çoğu kadın yaklaşık 120 katılımcının iştirak ettiği bilgilendirme toplantısında konuşan TDG Başkanı Emine Küçük; &8220;Gönüllü arkadaşlarımla birlikte sizlerle olmaktan çok mutluyum. Ekonomik anlamda desteğimiz olmasa da yön göstericilik yapıyor, sizler ve devlet arasında köprü görevi görüyoruz&8221; dedi. Emine Küçük&8217;ün ardından söz alan Aile Danışma Merkezi Müdürü Zeynep Ayaz; kadınların şiddete maruz kaldıklarında nerelere müracaat etmeleri gerektiği, aile içinde görülen şiddetin çocuklarda hırçınlık, kişilik ve psikolojik bozukluklar meydana getirdiğini söyledi.



Hukuki konular anlatıldı


Avukat Arzu Kaptan da; ailenin korunması hakkındaki kanun hakkında bilgiler verirken, kapıya gelen satıcılardan alınan ayıplı malların geri iade edilmesi için yapılması gerekenleri söyleyerek, vatandaşların, satıcının malı geri almaması durumunda Tüketici Hakem Heyetine başvurmaları gerektiğini ifade etti. Ziraat Mühendisi Figen Kemik ise zirai mücadele ve bu mücadelede nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgiler verdi. TDG Başkanı Emine Küçük, yeterli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekerek, beslenmenin 3 ana ve 2 ara öğün şeklinde yapılmasını, ailelerin çocuklarını kahvaltı yapmadan asla okula göndermemelerini istedi.


Çocuklarınıza iyi davranın


TDG Başkanı Emine Küçük ayrıca, cips ve gazlı içeceklerin beslenme açısından sağlıklı olmadığını ifade ederek, ailelerin çocuklarına bu konuyu anlatmaları gerektiğini kaydetti. Rehber Öğretmen Özgür Özdemir de; çocuklara karşı anne-baba tutumları konularında bilgiler vererek, ailelerden çocuklarına aşırı koruyucu davranmamaları, aşırı baskıcı olmamaları, dengesiz ve kararsız tutum sergilememeleri konusunda uyarılarda bulundu. Özel eğitime muhtaç çocuklar ve onların sorunları hakkında da Engin Şahin tarafından bilgilendirme yapıldı. Engellerin bedende değil yürekte olduğunu belirten Şahin, kendimizi her zaman onların yerine koyarak hareket etmemiz gerektiğine vurgu yaptı.


Okul Müdüründen bilgi aldı


Toplumsal Destek Gönüllülerini soru yağmuruna tutan Akçamescitliler bilgilendirme toplantısından dolayı TDG Başkanı Emine Küçük ve üyelere teşekkür etti. Bilgilendirme broşürlerinin dağıtımının da yapıldığı toplantıda TDG Başkanı Emine Küçük katılımcılara, broşürlerin üzerinde yer alan telefon numarasından kendilerine istedikleri zaman ulaşabileceklerini söyledi. Toplantı öncesi Toplumsal Destek Gönüllüleri Başkanı emekli ziraat mühendisi Emine Küçük ve üyeler öğretmenler odasında Okul Müdürü Kadir Uğur, muhtar Mehmet Şahin ve öğretmenlerle bir araya gelerek görüşme yaptı.
Editör: Pusula Gazetesi