Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesinde bulunan Ormanlı Beldesi Sinitli İlköğretim Okulu öğrencileri, teşekkür etmek için ziyaret ettikleri Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;tan okullarının boyanmasını istedi.
Karadeniz Ereğli Atatürk Kültür Merkezi sinemasında Kdz.Ereğli Belediyesi sponsorluğunda 19 Mart-9 Nisan 2010 tarihleri arasında ilçenin merkez ve köylerindeki okullarda okuyan öğrencilere, &[#]8216;Dersimiz Atatürk&[#]8217; filmini izlettirilmişti. Ormanlı Beldesi&[#]8217;nde bulunan Sinitli İlköğretim Okulu öğrencileri, senaryosunu yazar Turgut Özakman&[#]8217;ın kaleme aldığı, yönetmenliğini Hamdi Alkan&[#]8217;ın, yapımcılığını ise Birol Güven&[#]8217; in üstlendiği, Dersimiz Atatürk filmi için Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;a teşekkür etti. Öğrenciler kendi aralarında topladığı para ile aldıkları kalemi Başkan Posbıyık&[#]8217;a hediye etti. Ziyaret esnasında Mücahit Bölükbaşı isimli öğrencinin söylediği türkü duygusal anların yaşanmasını neden oldu. Kendilerini daha önce ziyaret eden Kdz. Ereğli belediye Başkanı Posbıyık&[#]8217;ın okulun ve duvarın kötü durumunu gördüğünü belirten öğrenciler, Posbıyık&[#]8217;tan okul duvarlarının boyanmasını istedi. Öğrencilere ve okul yönetimine destek sözü veren Posbıyık, &[#]8220;Ereğli&[#]8217;deki okulların her biri bizim için önemli. Köyde yada şehirde olması önemli değildir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da okullara yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bundan sonra da her türlü ihtiyaçları için kapımız açıktır&[#]8221; dedi.
, Atatürk Filmi&[#]8217;ni izleyen öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun ilk kez sinemaya gittiğini öğrendiğini belirten Posbıyık, öğrencilere tavsiyelerini şöyle anlattı:
&[#]8220;Hepinizle gurur duyuyorum. Derslerinize çok çalışırsanız, ileride doktor, siyasetçi, belediye başkanı, avukat, subay olarak karşımıza çıkacaksınız. Benim sizden isteğim öğretmenlerinizi çok iyi dinlemeniz ve derslerinize çalışmanız. Biz size destek olmaya hazırız.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi