Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan ortaklaşa çalışma ile Türkiye genelinde İlköğretim Okulları 7.Sınıf öğrencileri arasında yapılan Beslenme Obezite Fiziksel Aktivite ve Hijyen konulu yarışmada Zonguldak Merkez ve ilçeler olmak üzere on okulun katıldığı il birinciliği yarışmaları Anadolu öğretmen Lisesi salonunda düzenlendi.
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalara il merkezinden Yayla, Arslan Zeki Demirci İlköğretim Okulu, Çaycuma İlçesinden Mimar Sinan, Barbaros Kutlutaş İlköğretim Okulu, Devrek İlçesinden Gazi, Fatih İlköğretim Okulu, Kdz.Ereğli İlçesinden Cumhuriyet, Turgut Reis İlköğretim Okulu ve Alaplı İlçesinden ise, Özel Hayri Gülsoy ve Atatürk İlköğretim Okulları katıldılar. Çok zor sorular karşısında yarışma oldukça çekişmeli ve zevkli geçerken öğrencilerin sorular karşısında zaman zaman zorlanmaları dikkatlerden kaçmadı.Yarışmanın jüri üyeliğini İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi Müdürü Arslan Acar, Halk Sağlığı Müdürü Esra Kılıç Kocabaş, Biyolog Erdoğan Kapusuz, Eğitimci Öğretmen Meryem Seher Yozgatlı yaptı.
Yaklaşık iki saat süren bilgi yarışması sonrasında birinciliği Devrek Gazi İlköğretim Okulu, ikinciliği Alaplı Özel Hayri Gülsoy İlköğretim Okulu kazanırken, üçüncü ise Çaycuma Mimar Sinan İlköğretim Okulu oldu.
Yarışma sonrasında düzenlenen törenle dereceye giren Okullara Dijital Fotoğraf Makinası, Cep telefonu ve MP 3 çalardan oluşan ödüllerini Milli Eğitim Şube Müdürü Satılmış Tunçkaya, İl Sağlık Müdür Yardımcılarından Dr. Orhan Şahin ile İdari Müdür Yardımcısı Selahattin Çolak&[#]8217;ın elinden aldılar.
Editör: Pusula Gazetesi