Duisburg&[#]8217;dan gelen 6 kişilik öğretmen heyeti Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okulunu ziyaret etti. Heyet, Ar-Ge Robot ekibinin yapmış olduğu robotlara şaşırdı.
Teknik okul müdürlerinden oluşan Almanya&[#]8217;dan gelen heyet Zonguldak&[#]8217;ın teknik eğitim öncüsü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Duisburg Belediyesi arasında &[#]8220;Bilişim Teknolojilerinin Eğitim Faaliyetlerinde Etkin Kullanılması&[#]8221; adlı Comenius Regio Projesi kapsamında Duisburg&[#]8217;da bulunan 2 meslek okulundan 6 kişilik öğretmen heyeti Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okulunu ziyaret etti.
Almanya Duisburg&[#]8217;da bulunan 2 meslek okulundan gelen 6 kişilik öğretmen heyetinin Zonguldak&[#]8217;taki okulları gezerek uygulamaları yerlerinde izledikleri belirtildi. Bu proje kapsamında Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okulu Müdürü Burhan Koyu, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin ve Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;in Almanya&[#]8217;ya çalışma ziyaretinde bulunacakları ifade edildi.
Ekip Başkanı Tolunay Demirci, &[#]8220;Elektronik bölümünde kurulan gösteri alanında Ar-Ge Robot ekibi yapmış olduğu şampiyon robotlarını sergiledi. Şampiyon robotları hayret ve ilgiyle izleyen AB heyeti, Ar-Ge Robot ekibinin Toplam Kalite Yönetimi (TKY) kapsamında 2007 yılında kurulduğu, yükselen başarı grafiğini bu sene de arttırarak Zonguldak&[#]8217;ın gururu olmuştur. Bu sene 14 AB ülke üniversitesinin katıldığı Uluslararası ODTÜ Robot yarışmasında 8 ödül aldığı, ayrıca toplam kalitede il birinciliği alarak kalitesini tescilleyen ekip, Türkiye çapında finale kalarak liseler arasına ilk 6 ekip arasına girmeyi başararak Zonguldak&[#]8217;ın adını duyurdu&[#]8221; dedi.
Okul Müdürü Burhan Koyu ise &[#]8220;Toplam Kalite Yönetimi okula yeni bir soluk getirdi. Başarılı çalışmalarımız artarak devam ediyor&[#]8221; dedi.
Heyet üyeleri Zonguldak&[#]8217;ta böylesi ileri teknolojik çalışmalar yapıldığını gözleri ile görmekten mutluluk duyduklarını dile getirdiler.
Editör: Pusula Gazetesi