Ereğli´de yapılması planlanan 400 yataklı hastanenin, Ereğli Belediyesi´ne ait Kaynarca Toplu Konut alanındaki 120 dönüm arsa üzerine inşa edilmesi planlanıyor.


Bir araya gelen Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ile Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık hastane yeri konusunda sorun yok mesajı verdi.


Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin ve Ak Partili Belediye Meclis Üyeleriyle, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ı makamında ziyaret ederek, Kaynarca Toplu Konut alanında bulunan 120 dönüm arsanın hastane yapılması maksadıyla Sağlık Bakanlığı´na devrini görüştü.


Erdoğan, hastane yeriyle ilgili resmi yazıların fotokopilerini, Belediye Başkanı Posbıyık´a teslim ettiklerini söyledi. Erdoğan, ziyaretle ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: "Biraz önce ilçe başkanımız ve belediye meclis üyelerimizle Belediye Başkanı´mızı ziyaret edip, bir değerlendirme yaptık. Ereğli´ye yapılacak hastane konusunu konuştuk.


Resmi yazıları fotokopi halinde kendilerine verdik. Meclis kararıyla Sağlık Bakanlığı ve toplu konut yazılarının acilen takip edilmesi gerektiğini söyledik.


Önümüzdeki günlerde bu işlemleri sürdürecekler.


Bizim meclis üyesi arkadaşlarımız da kendilerine destek verecekler. Nasip olursa oradaki 120 dönüme yakın araziyi, Sağlık Bakanlığı´na Toplu Konut aracılığı ile devredip bir an evvel hastanenin temellerini atmaya çalışıyoruz."


Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise resmi yazıların kendilerine ulaşmasından sonra, bir ay içerisinde gerekli imar tadilatlarını yapıp protokol imzalanacağını söyledi.


Posbıyık şunları ifade etti: "Fazlı Bey ve Meclis Üyeleri ile parti yöneticileri bugün ziyarete geldiler.


Değişik konular hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Bu arada hastane konusunda Sağlık Bakanlığı ve TOKİ Yöneticileri ile anlaşma sağlandığını, önümüzdeki günlerde belediyeye resmi bir yazının geleceğini ve bu gelecek olan yazının da fotokopilerini bize gösterdiler. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde Toplu Konut´tan gelecek olan bu yazıyı inceleyeceğiz.


Yazının hemen sonrasında protokol imzalanacak. Bir ay içinde imar çalışmasının yapılması ile ilgili yazılar var içerisinde.


Şimdi bize gelecek olan resmi yazıyı bekliyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi