Alaplı Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlenen toplu sözleşme imza törenine; Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Belediye birim müdürleri ve amirleri, Belediye Meclisi Üyeleri Erol Tunçkaya, İbrahim Şengün, Dürdane An Köse ve Sefa Çakır, Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar, Sendika Genel Sekreteri Tahsin Atatay ve Sendika İşyeri Temsilcileri katıldı.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, Alaplı Belediyesi ile Belediye İş Sendikası Zonguldak Şubesi arasında, 1 Mart 2010&[#]8217;dan başlayarak, 28 Şubat 2010 tarihi arasını kapsayan bir yıllık toplu sözleşmenin görüşmelerinin tamamlandığını belirterek şöyle dedi:
&[#]8220;Yaklaşık iki ay süren görüşmeler uzlaşmayla sonuçlanmış oldu. Her iki tarafın da istediği; bu sözleşmeyi masada bağıtlayabilmekti. Biz sözleşmenin bilirkişiye veya Yüksek Hakem Kurulu&[#]8217;na gitmesini zaten istemiyorduk. Sendikamız; işçilerimiz adına, işçilerimizin de desteğini alarak, Belediyemizin durumunu inceleyip, Belediyemizin de yükünü kaldırabileceği makul bir rakamı önerdi. Biz de Belediye olarak, müdürlerimiz ve amirlerimizle birlikte, Belediyemizin durumunu göz önüne getirdik. Önümüzdeki dönemdeki gelirlerimizi göz önüne aldık. Ama biz sadece olaya Belediyemizin tarafından bakmadık; işçilerimizin de haklarını, geçim standartlarını, hayat pahalılığını, onların da çocuklarının yüksekokulda, üniversitede okuduğunu, evlenenler oduğunu, yani sosyal hayatın ne kadar zor olduğunu, geçim sıkıntısının hangi düzeyde olduğunu düşünerek, Belediyemize azami bir yük olmadan verebileceğimiz en yüksek ücreti vermeyi teklif ettik ve ortalama bir yerde buluştuk. Ben; bu sözleşme görüşmelerinin süresi içerisinde devamlı Alaplı&[#]8217;ya gelip giden Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanımız Cavit Zülfikar&[#]8217;a ve sendika temsilcisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca görüşmeler boyunca beraber çalıştığımız daire müdürü arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu sözleşmenin Alaplı Belediyesi&[#]8217;ne, Alaplı Belediye işçisine ve tüm Alaplı&[#]8217;ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum. Gönül ister ki; belediye işçilerimize çok daha yüksek ücretler verelim ve çok daha iyi çalışma koşulları sağlayalım. Çünkü, bizim Alaplı Belediyesi&[#]8217;nin çalışanı ve işçisi bunu hak ediyor. Hep şunu söylüyorum. Bu ilçede yaşayan vatandaş, sabah yataktan uyandığı andan itibaren, akşam yatıncaya kadar, bütün hayatı boyunca Alaplı Belediyesi&[#]8217;nin ve Alaplı Belediyesi çalışanlarının hizmetleriyle karşı karşıya kalmaktadır. Sabah yatağından kalkıyor, yüzünü yıkamak için suyu açıyor, Alaplı Belediyesi&[#]8217;nin hizmeti; evinden çıkıyor, yola adımını atıyor, kaldırım, beton, yol Alaplı Belediyesi&[#]8217;nin hizmeti; işine gidecek, arabaya biniyor, Alaplı Belediyesi&[#]8217;nin hizmeti; çöpünü dökecek, Alaplı Belediyesi&[#]8217;nin hizmeti. İnsanlar farkında değiller ama bütün gün Alaplı Belediyesi&[#]8217;nin hizmetleriyle hayatlarını idame ettiriyorlar. Onun için Alaplı Belediyesi çalışanı her şeyin en iyisine layıktır. Tekrar bu sözleşmenin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.&[#]8221;
Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar da konuşmasında, 60 gündür devam eden toplu sözleşme görüşmelerini masa başında bitirilmesinden dolayı kendilerinin de mutlu olduğunu belirterek şöyle dedi:
&[#]8220;Bu toplu sözleşme yüzde 35 ile yüzde 12 arasında işçi arkadaşlarımıza zam teşekkül ettirdi. Bu toplu sözleşmenin bu şekilde bitirilmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımıza, birim amirlerimize ve belediye meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum. Gönül ister ki; daha iyi ücretlerle bir sözleşme yapalım. Fakat günün şartlarına göre, hele hele Belediyemizin içinde bulunduğu şu andaki ekonomik sıkıntı göz önüne alınırsa, enflasyonun altında bir sözleşme bağıtlamamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Ben toplu sözleşmenin bu şekilde sonuçlanmasından dolayı mutluyum. Belediyemizin beklenti içinde olduğu Gelirler Yasası&[#]8217;nın çıkarılması ile, özellikle halkımızın sırtına vurulan gelirler değil, İller Bankası&[#]8217;ndaki paylarımızın yukarıya çıkarılmasını bekledik. Temenni ediyorum ki, Alt Komisyon&[#]8217;da bekleyen yasa bir an önce Meclis&[#]8217;e gelir ve İller Bankası payımızın artırılması söz konusu olursa çok daha iyi olacak. Çünkü artık, halkımızın sırtına vurulmasından ziyade, İller Bankası gelirlerimizin artırılması gerekiyor. Bu konuda kimin emeği geçerse; hepsine teşekkür edeceğim. Temennim; bu sözleşmeyi hak eden işçi arkadaşlarımın, Alaplı halkına en iyi hizmeti vermeleridir. Belediyecilik çok kutsal bir görev. Doğumundan ölümüne kadar halkımızın sorunlarıyla ilgileniyoruz. Belediye işçimiz , hak ettiği bu toplu sözleşmeyi, inanıyorum ki, halka da hizmet ederek hak edecektir. Ben bu sözleşmenin imzalanmasında emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum.&[#]8221;
Konuşmaların ardından, Alaplı Belediyesi adına Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve birim müdürleri ve amirleri, Belediye İş Sendikası adına da Belediye İş Şube Başkanı Cavit Zülfikar, Şube Sekreteri Tahsin Atatay ve Sendika İşyeri Temsilcileri tarafından sözleşme metinleri imzalandı.
Editör: Pusula Gazetesi