Türk Polis Teşkilatı´nın 165. kuruluş yıldönümü kapsamında Valilik binası önünde gerçekleştirilen törene Vali Erdal Ata, Belediye Başkanı İsmail Eşref, İl Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, Garnizon Komutan Vekili, daire müdürleri ve emniyet personeli katıldı. İl Emniyet Müdürü Coşkun Hayal ve Emekli Polis Derneği Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından İl Emniyet Müdürü Hayal, yaptığı konuşmada, "Türk Polis Teşkilatı, vatandaşlardan aldığı güçle halkın can ve mal güvenliği ile asayişin sağlanması için oldukça güç ve önemli sorumluluğu 165 yıldır özveriyle yerine getirmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu özveri aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir. Çağdaş dünyanın en saygın polis teşkilatları içerisinde yerini almış Türk Polis Teşkilatı olarak bugünü yüksek görev bilinci ve
hizmet aşkıyla demokratik hukuk devletinin Atatürk ilkelerinin laik Cumhuriyetin teminatı olarak halkımızla birlikte coşku içerisinde kutlamanın kıvanç ve mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.
Vali Ata da, "Teşkilat olarak başarılarınızı sürdürebilmeniz için halkımızın güven ve desteğine ihtiyacınız olduğunu hiçbir zaman unutmayınız. Çünkü günümüzde çağdaş polislik, sadece yakalanan suçlu sayısı ile değil, halkla geliştirilebilir niteliği halk verilen güven ve suçu önleme sorumluluğuna halkın katılımını sağlama oranı ile de ölçülmektedir" dedi.
Törene çocuklarıyla katılan polis anne ve babalar tören boyunca çocuklarıyla ilgilendi. Tören boyunca oyun oynayan çocuklar, törene katılanların ilgisini çekti. Renkli görüntülerin yaşandığı törende, çocuklar da anne ve babaları ile selam durdu. Törende Vali Erdal Ata resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye verdi. Kortej geçişi ile son bulan törende Çinli işçiler, üniformalı polisler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: Pusula Gazetesi