Kilise Yaman Restoran&[#]8217;da, 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak Çarşı Polis Merkezi sorumluluk alanı huzur toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Asayişten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Güney, Asayiş Şube Müdürü Timur Özgen, Trafik Şube Müdürü Özer Yılmaz, Zonguldak Çarşı Polis Merkezi Amiri Cem Taylan, Zonguldak Belediye Başkanı Yardımcısı Kemal Cangöz, diğer polis merkezi amirleri, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın ardından konuşma yapan Zonguldak Çarşı Polis Merkezi Amiri Cem Taylan, &[#]8220;Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, kanun hakimiyetinin ve devlet otoritesinin tesisi gibi birçok hayati görevleri üstlenmiş olan teşkilatımız 165. yıl önce 10 Nisan 1845 tarihinde kurulmuş ve 1973 yılında 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu ile bugünkü son ve modern şeklini almıştır. Türk Polisi, bu kutsal görevi çağın teknolojisini kullanarak, sürekli kendini yenileyip geliştirerek, hukuk kuralları içinde, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, laik ve Sosyal Hukuk Devleti bilinci ile mesai kavramı gözetmeksizin en iyi ve en verimli şekilde yerine getirmeye devam etmektedir. Suçların giderek arttığı, çeşitlendiği, suç işleme vasıtası ve tekniklerinin geliştiği ve uluslar arası organize hale geldiği günümüzde, polisin, suçların önlenmesinde halk desteği olmadan başarılı olabileceğini düşünmek mümkün değildir. Bu düşünceden hareketle son yıllarda Zonguldak Emniyet Müdürlüğü olarak birçok proje uygulamaya konmuş, halkı olumlu sonuçlar alınmaya başlanmıştır. Teşkilatımızın birimleri kendi konularıyla ilgili halkı bilgilendirici, bilinçlendirici, eğitici ve aynı zamanda ilişkileri geliştirici birçok ziyaretler, toplantılar, seminerler, geziler ile çeşitli faaliyetler yapılmış ve yapılmaya da devam edilmektedir. Teşkilatımızın 165. yıl dönümünü kutluyorum&[#]8221; dedi.
Konuşmanın ardından slayt gösterisi yapılarak Polis Memuru Yavuz Demir tarafından Zonguldak Çarşı Polis Merkezinin hizmetleri, faaliyetleri, hedefleri, kuruluşu ve sorumluluk bölgesi hakkında bilgiler verildi. Slayt gösterisinin ardından soru cevaplara geçildi.
Editör: Pusula Gazetesi