Zonguldak´ta evinde uyurken kaçırılan ve boğazı kesilerek öldürülen üç yaşındaki Sümeyye Cinkılıç bugün defnedildi. Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Sakallar köyünde ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından yoğun kar yağışı altında köy mezarlığında defnedildi. Sümeyye´nin cenaze namazına amcası Mehmet Cinkılıç, akrabaları ve köylüler katıldı. Küçük Sümeyye´nin tabutunu amcası ve yakınları taşıdı. Sümeyye´nin amcası yakınlarının ve köylülerin başsağlığı dilemesi sırasında gözyaşlarına hakim
olamadı.
Üç yaşındaki Sümeyye Cinkılıç, 24.12.2004 tarihinde doğumda ölen ablası Gülsüm Cinkılıç ile aynı gün toprağa verildi. Sümeyye ablasının mezarının yanı başına defnedilirken, Sümeyye´nin amcası Mehmet Cinkılıç yeğeninin dört yıl önce ölen ablası ile aynı gün toprağa verildiğini cenaze töreninde öğrendi.
Sümeyye´nin ölümüne çok üzülen amcası Mehmet Cinkılıç, "Gerçekten bizleri çok üzdü. Emniyete teşekkür ediyorum. Şu an kardeşim ve eşi bu olayı yani öldüğünü bilmediğini zannediyorum. Bunu yapanlar inşallah bulunacaktır. Ama tam bilmiyorum. Gülsüm de doğumdan sonra öldü. Aynı tarihe tekabül etti. Doğduğu gün öldü. Kaderin cilvesi mi nedir anlamadım. Çok ahlaksızca bir olay yapılmış. Bunu yapanların bulunması bekliyoruz" dedi.
Geniş çaplı soruşturmayı sürdüren polis, gözaltına alınan şahısların sayısının anne Ferdane ile baba Ali Osman Cinkılıç´ın da aralarında bulunduğu 10 kişiye çıktığını bildirdi. Cenazeye katılmayan anne Ferdane ve baba Ali Osman´ın gözaltında bulunduğu için izin alamadığı belirtildi. Namus ve sevgili cinayeti ihtimallerini de araştıran polisin soruşturması sürüyor.
Editör: Pusula Gazetesi