2018-2019 futbol sezonu Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Lig'de bir sezon daha tamamlandı. 12 takımın mücadele ettiği ligde özellikle yaptığı maddi manevi yatırımlarla öne çıkan Gelikspor ve Kilimli Belediyespor göze çarptı. Sezona iki takımda iddialı başladı, ilk yarı boyunca çekişme devam etti. Ancak Kilimli Belediyespor üst üste kaybettiği puanlarla şampiyonluk yarısında geride kaldı. Ligin tamamlanmasına 4 hafta kala Gelikspor şampiyonuğunu ilan etti, son hafta ise Gökçebeyspor'u 5-0 yenerek şampiyonluk kupasını kaldırdı.

3 TAKIM KÜME DÜŞTÜ

Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Ligde sezona umutlu başlayan takımlar arasında başlayan Kozlu Belediyespor'un yanı sıra Filyos Ateşspor ve Capeti Merkez Atölyesispor da uzun süre sonra Süper Ligde mücadele etme şansı yakalamıştı. Bütün bir sezon boyunca bu üç takımda istediği performansları sahaya yansıtamadı. Filyos Ateşspor ligin ilk yarısının son maçında deplasmanda oynadığı Kozlu Belediyespor maçında çıkan olaylar nedeniyle ağır cezalar aldı ve ligden çekilerek düşen ilk takım oldu.
Capeti Merkez Atölyesispor ise genç ağırlıklı kadro ile ligin ağırlığını kaldıramadı, tecrübesizliğinin kurbanı oldu. Zaman zaman iyi futbol ortaya koydular, ancak istedikleri puanları toplayamayınca küme düşen ikinci takım oldular.

Kozlu Belediyespor sezonun ilk 8-9 haftasında yalnızca 2 puan toplayabildi. Antrenör Abdulkadir Kalyoncu istifa etti, yerine Erkan Sadıklar geldi. Sadıklar 2 puanla aldığı takımı 23 puana kadar getirdi, ancak kümede kalmak için Kozlu Belediyespor'a bu puanlar yetmedi. Amatör Süper Ligden düşen üçüncü ve son takım ise Kozlu Belediyespor oldu.

DÜĞÜN VE CENAZE BİR ARADA YAŞANDI
Amatör Süper Ligde şampiyonluğunu en yakın rakibi Kilimli Belediyespor'a 11 puan fark atarak ilan eden Gelikspor düğün gibi coşku yaşarken, küme düşen Filyos Ateş, Capeti Merkez Atölyesi ve Kozlu Belediyespor ise adeta cenaza havası yaşıyor. Düğün ve cenaze bir arada yaşanıyor.

Editör: Pusula Gazetesi