-ÖZEL İÇERİK-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hakkı Güney, Demokratik Sol Parti'nin (DSP) adayı Nurhan Başoğlu'nun CHP için ağır ithamlarda bulunduğunu belirterek yerden yere vurdu.

Başoğlu'nun "CHP Zonguldak'ın siyasi katilidir, katilinizi sevmeyin" sözlerine sert tepki gösteren Güney "Kendisi CHP'nin oylarını parçalamaya çalışıyor. Biz de o zaman deriz ki: DSP'nin kime çalıştığını, kimlere hizmete ettiğini soruyoruz. AK Parti'ye mi çalışıyor?" dedi.

"BÜLENT ECEVİT'İN KEMİKLERİNİ SIZLATIYOR"

Güney, Pusula'ya yaptığı zehir zemberek açıklamada şunları söyledi;

"Sayın Bülent Ecevit'in kemikleri sızlar. 'CHP Zonguldak siyasetinin katilidir' diyor. CHP'nin genel başkanlığını yapmış, Saygın kişi, Zonguldak'ın gözbebeği, Zonguldak'ın ilk göz ağrısı, Sayın Bülent Ecevit bu siyasi arenada kemiklerini sızlatmasınlar. Nurhan Başoğlu Ecevit'in kemiklerini sızlatıyor. CHP Zonguldak'ta ki seçimlere dürüst, adaletli, insanlara halkça yaklaşan Zonguldak halkıyla bütünleşen parti kadrolarıyla bütün vatandaşlarını ziyaret ediyor. Biz Zonguldak'ta bu zamana kadar Demokratik Sol Parti'de siyaset yapan arkadaşlarımızla hiçbir zaman böyle ağır söylemlerde bulunmadık. Sosyal demokrasiye yakışan, sosyal belediyecilik anlamında katılımcı, halkla bütünleşen belediyecilik örnekleri var. Yine halkımıza bu belediyecilik örneklerini vereceğiz. Biz CHP kademeleri bunun teminatıdır. Ağır bir ithamdır, Sayın Başoğlu katillik damgasıyla ilgili söylemleri Zonguldak'a ağır bir ayara vermiştir. Biz ağabey olarak gördüğümüz, saygı duyduğumuz DSP adayını bu noktada bu söylemleri yakıştıramadık. CHP inanan insanların bütünleştiği bir partidir. Biz 95 yıllık çınar ağacıyız. Bu çınarın arlında herkesin toplanmasını istiyoruz. DSPli arkadaşlarımıza buradan sesleniyorum: Sakın seçime iki gün kala ağır söylemlerle şiddete başvurmak Zonguldak için iyi olmaz. Kendisi CHP'nin oylarını parçalamaya çalışıyor. Biz de o zaman deriz ki: DSP'nin kime çalıştığını, kimlere hizmete ettiğini soruyoruz. AK Parti'ye mi çalışıyor? DSP'de siyaset yapan sosyal demokrat arkadaşlarımızla bu eylemlerle düşüncelerini tekrar hayat geçirme noktasına gelirler. Selam olsun sosyal demokrasiye inanan insanlara, halkçı insanlara."

Editör: Pusula Gazetesi