Zonguldak&[#]8217;ın Alaplı ilçesinde AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yaman, Demokrat Parti İlçe Başkanı M. Mümtaz Yaman&[#]8217;ın oklu ampul eleştirisine yanıt verdi. Yaman, &[#]8221;Alaplı Belediye meclisinin Nisan ayı toplantısıyla ilgili olarak Demokrat Parti İlçe Başkanı Mümtaz Mehmet Yaman&[#]8217;ın yapmış olduğu açıklamayı demokrasiyi eylemde ve söylemde de içlerine sindirememiş birinin yapmış olduğu talihsiz bir açıklama olarak algılıyorum. İlçe başkanını bu sözlerinden dolayı da kınıyorum&[#]8221; dedi.
Alaplı Belediyesi&[#]8217;nin Nisan ayında yapılan seçimle Ak Partili Belediye Meclis üyesi Mehmet Yaman ve CHP&[#]8217;li Belediye meclis üyesi Saliha Sanlı, belediye encümeni olmuştu. Seçimin ardından Demokrat Parti Alaplı İlçe Başkanı M. Mümtaz Yaman, 2 belediye meclisi üyesi bulunan Ak Parti ile 5 meclis üyesi bulunan CHP&[#]8217;nin ittifak kurduğunu ileri sürerek, &[#]8216;oklu ampul&[#]8217; söylemleri ile her iki partiyi de eleştirdi.
AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yaman, 2009 yılında yapılan encümen ve belediye meclis başkanı vekilliği seçimlerinde, 2 encümen üyeliğini ve Meclis başkan vekilliğini Demokrat Partisi meclis üyelerine Ak Partili ve CHP&[#]8217;li meclis üyelerinin desteği ve oy birliği verdiklerini hatırlattı. Yaman, &[#]8221;Demokrat Partili meclis üyesi arkadaşlarımıza verdiğimizde ilçe başkanı aynı şekilde basın yoluyla bizim yapmış olduğumuz bu jeste karşılık herhangi bir teşekkür veya tebrik açıklamasını okumadık ve duymadık. Aynı şekilde 2009 yılında yapılan encümen ve belediye meclis başkanı vekilliği seçimlerinde, 2 encümen üyeliğini ve Meclis başkan vekilliğini Demokrat Partisi meclis üyelerine Ak Partili ve CHP&[#]8217;li meclis üyelerinin desteği ve oy birliği verdik. Demokrat Partili meclis üyesi arkadaşlarımıza verdiğimizde sayın ilçe başkanı aynı şekilde basın yoluyla bizim yapmış olduğumuz bu jeste karşılık herhangi bir teşekkür veya tebrik açıklamasını okumadık ve duymadık.
Her zaman yapılacak işlerin birlik ve beraberlikle ve herkesin taşın altına elini sokmasından yana ve başarının da bundan geçtiğine inanan biri olarak tüm meclis üyeleri olarak Alaplı halkının menfaatleri doğrultusunda her yerde ve her zaman yanlarında olduğumuzu yaptığımız ilk meclis toplantısında toplantıya katılan halkımızın ve basın mensuplarımızın önünde açıklamıştık. O günden bu güne kadar da bu sözümüzde olduğumuzu her meclis toplantısında ve görüşmelerimizde defalarca kendilerine söylememize rağmen, ilçe başkanının bu şekilde basın yoluyla bizleri ve temsil ettiğimiz partilerimizi hedef alarak yapmış olduğu benzetmeyi şık bulmadığımı grubum adına ifade etmek istiyorum. İlçe başkanı, kabahati başkalarına yüklemeye çalışacağına dönüp kendisine, belediye başkanının yönetim anlayışına ve kendi meclis grubuna bakmasını kendisine tavsiye ediyorum. Mahalli seçimlerin ve encümen seçimlerinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen biz meclis üyeleri ya sünnet şöleni, ramazan şenlikleri gibi yada voleybol maçları ve açılışlar gibi sosyal etkinliklere davet etmişlerdir. Asli görevlerimizle ilgili olan yatırımlarla ilgili hiçbir toplantıya davet edilmedik.
Ben ve meclis arkadaşım Emine Çift Hanım genel iktidar partisi temsilcileri olarak Alaplı&[#]8217;mıza merkezi hükümetten alınacak her türlü yatırımlarda yanlarında olduğumuzu, her zaman yardıma hazır olduğumuzu söylememize rağmen, kendi belediye yönetimlerinden ve teşkilatlarından herhangi bir talep gelmemiş. Farklı mecralarda işlerini halletmeye bakmışlardır. Bizim tamamen demokratik teemmüllere uygun olarak yapmış olduğumuz bu seçim sonucunun sayın ilçe başkanı tarafından sindirilememesi tamamen kendi demokrasi anlayışla ilgili bir durumdur. Günümüzde artık 60&[#]8217;lı yılların &[#]8216;benim işçim, benim memurum, benim çiftçim ve benim esnafım, takılın peşime&[#]8217; edebiyatına bu milletin artık kanmadığını hatırlatarak, kendisine acizane tavsiyem kendi benzetmesine karşılık olarak, birilerinin ışık ve ok hızıyla gittiği yerde, atı şaha kaldırması değil süratlendirmesi ve bu çağın hızına ulaştırmasıdır. Herkesimin malumu olduğu gibi yerel siyaset farklı, Ülke siyaseti farklıdır. Yerelde Halka hizmet düşünülür. Genel siyasette ise İktidarın başarılı olmaması için Muhalefet elinden geleni yapar. Hepimiz Alaplı&[#]8217;da yaşıyoruz, önceliğimiz Alaplı&[#]8217;dır. İşimiz Alaplı&[#]8217;nın sosyo ekonomik kalkınmasına elimizden geldiğince yardımcı olabilmek, buna katkı sağlayabilmektir. Bunu DP ilçe Başkanı M. Mehmet Yaman&[#]8217;ın bilmemesi mümkün değildir&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi