İl Genel Meclisi Nisan ayı ikinci oturumu yapıldı. Ali Kartal Başkanlığındaki meclis, dün yapılan oturumda iki maddeyi daha karara bağladı. Meclis toplantı salonunda gerçekleşen oturumda gündemin 6. maddesinde yer alan İl Encümen seçimi ve İhtisas Komisyonlarının teşkili maddeleri görüşüldü. Yapılan gizli oylamanın sonucunda İl Encümeni olarak Ali Kartal, Recep Kantarcıoğlu, Kenan Dursun, Atnen Aydoğan ve Mehmet Ali Uğur seçilirken, 9 adet komisyonun ise üyeleri açık oylama ile yapıldı.


Eskilere teşekkür, yenilere başarılar


Gündemin 6. maddesinde bulunan İl Encümen seçimi maddesine göre, her yıl yapılması gereken İl Encümeni seçimi yapıldı. Meclis Üyesi Recep Kantarcıoğlu, Ak Parti Grubu adına İl Encümen üyeliği için Kartal, Recep Kantarcıoğlu, Kenan Dursun, Anten Aydoğan ve Mehmet Ali Uğur&8217;u önerdi. 11 sandalyeli mecliste yapılan gizli oylamanın ardından 5 üye de 11&8217;er oy alarak önümüzdeki yıla kadar İl Encümen üyeliği yapmaya hak kazandı. Seçim sonrasında konuşan Meclis Başkanı Ali Kartal, geçtiğimiz yıl görev yapan İl Encümen üyelerine teşekkür ederken, yeni üyelere de başarılar diledi.


Komisyonlara üye seçimi yapıldı


Gündemin 7. maddesinde yer alan İhtisas Komisyonlarının Teşkili maddesine göre, Eğitim Kültür ve Sanat Hizmetleri, Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık İmar ve Bayındırlık, Tarım, Çeşitli İşler, İçişleri, Sanayi Ticaret ve Turizm ile İnsan Kaynakları ve Ar-Ge&8217;den oluşan 9 ayrı komisyona üye seçimi yapıldı. Komisyonlarda üye olacak isimleri Ak Parti Grubu&8217;ndan Meclis Üyesi Recep Kantarcıoğlu önerdi.


Seçimler şöyle sonuçlandı


İhtisas komisyonlarının teşkili şu şekilde oluştu: Eğitim Kültür ve Sanat Hizmetleri Komisyonu; Recep Kantarcıoğlu, Mehmet Ali Uğur, Kenan Dursun, Sefai Dikyurt, Musa Gürüz. Plan ve Bütçe Komisyonu; Musa Gürüz, Kenan Dursun, Sefai Dikyurt, Mehmet Ali Uğur, Uğur Timur. Çevre ve Sağlık Komisyonu; Sefai Dikyurt, Recep Kantarcıoğlu, Kenan Dursun, Aynur Yıldırım, Atnen Aydoğan. İmar ve Bayındırlık Komisyonu; Atnen Aydoğan, Ali Kartal, Recep Kantarcıoğlu, Sefai Dikyurt, Uğur Timur.


Diğer komisyonlar


Tarım Komisyonu; Mehmet Ali Uğur, Atnen Aydoğan, Orhan Çaça, Recep Kantarcıoğlu, Musa Gürüz. Çeşitli İşler Komisyonu; Uğur Timur, Musa Gürüz, Sefai Dİkyurt, Recep Kantarcıoğlu, Ayhan Özçelik. İçişleri Komisyonu; Mehmet Ali Uğur, Kenan Dursun, Musa Gürüz, Sefai Dikyurt, Atnen Aydoğan. Sanayi Ticaret ve Turizm Komisyonu; Ali Kartal, Atnen Aydoğan, Mehmet Ali Uğur. İnsan Kaynakları ve Arge Komisyonu; Kenan Dursun, Mehmet Ali Uğur, Musa Gürüz, Recep Kantarcıoğlu ve Uğur Timur.

Editör: Pusula Gazetesi