29 Mart 2009 yerel seçiminde ikinci kez Çaycuma Belediye Başkanı seçilen Mithat Gülşen, ikinci döneminin birinci yılını İHA&[#]8217;ya değerlendirdi. 2009 yılı boyunca yol sorunlarına ve proje üretme konusunda önemli adımlar attıklarını ifade eden Başkan Mithat Gülşen, ilçenin cadde ve sokaklarını çağdaş bir görünüme kazandırmak için çabalarının sürdüğünü anlattı.
Devletin Çaycuma&[#]8217;ya yaptığı yatırımları da takip ederek ilçeye pozitif görünüm kazandırmaya devam ettiklerini belirten Gülşen, şöyle dedi:
&[#]8220;2009 yılı 29 Mart Yerel seçimleri itibariyle göreve geleli yaklaşık bir sene olmuştur. Bir sene boyunca öncelikle yol sorunlarına ve proje üretme konusunda ciddi adımlar attık. Tabii ki devletimizin ilçemize yapmış olduğu yatırımları da takip etmek kaydıyla ilçemize pozitif görünüm kazandırmaya devam ettik. 2009 yılı tüm sıkıntılara rağmen çok dolu geçti. Biz yaklaşık 55 bin metrekarelik taş parke ürettik. 10 bin metre de bordür ürettik. Üretmeye de devam ediyoruz. Her gün ortalama 300 metrekare taş parke üretip caddelerimizi, sokaklarımızı Avrupai çağdaş bir görünüme kavuşturmaya gayret ediyoruz. 2009 yılı içerisinde çevre düzenlemelerine çok önem verdik. Yine imar planlarımızı resmiyete kavuşturmuş olduk. Atık su arıtma projemiz, kapalı pazar yeri projemiz, otopark projemiz, elektrik tellerinin yer altına alınması ve şehir içi projelerimiz kanalizasyon, eksik kalan Velioğlu ve Yeşiltepe projelerimizi tamamladık. Bu projeler, 2010 yılının projeleri olarak önümüzdeki günlerde ihale yöntemi içerisinde yapılıp uygulamasına geçilecektir.&[#]8221;
ZONGULDAK HAVAALANI
Zonguldak Havaalanı&[#]8217;nın faaliyete geçmesi ile Zonguldak&[#]8217;ın adının dünyaya ve Avrupa&[#]8217;ya duyurulduğunu ifade eden Başkan Mithat Gülşen, çıtayı yüksek tutup bölgeyi geliştirecek projelerin hayata geçmesi gerektiğini bildirdi. Almanya&[#]8217;da düzenlenen Zonguldaklılar gecesinin de muhteşem geçtiğini ifade eden Gülşen şöyle devam etti:
&[#]8220;Dünyaya ve Avrupa&[#]8217;ya açılan Zonguldak Havaalanı bölgemiz ve ilçemiz için çok önemlidir. Dört gün önce Almanya&[#]8217;ya yapmış olduğumuz ziyarette bu önemi daha da iyi anlıyoruz. Çıtamızı yüksek tutup, pozitif anlamda ilçemizin ve bölgemizin gelişmesi ile ilgili projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Almanya&[#]8217;ya Zonguldaklılar gecesi için gittim. Muhteşem bir gece oldu. Başta Zonguldak Valisi Erdal Ata ile belediye başkanlarımız ile geceye güç kattık. Orada güzel bir kaynaşmamız oldu. Özlem gidermemiz oldu. 2000 yılından bu yana Avrupa&[#]8217;ya gidiyoruz. Özellikle 2004&[#]8217;ten bu yana Avrupa&[#]8217;daki gurbetçilerimizle daha da bütünleşmiş vaziyetteyiz. Tabi bu gün geçtikçe artmaktadır. Onlar da çok mutlu oluyorlar. Bizlerin ziyaretlerinden huzur buluyorlar. Çünkü kaynaşmamız gerekiyor. Birlik bütünlük içerisinde olmamız gerekiyor. Bu pozitif enerjiyi bu dönem daha da görmüş olduk. Havaalanının açılmasından dolayı da çok mutluluk duydular. Gurbetçilerimiz bu sene izne geleceklerini, Öger Tur&[#]8217;un da yurtdışına dört veya altı sefer yapacağını belirtmesi çerçevesinde havaalanının eksiklikleri konusunda üzerimize düşen görevleri süratle ne gerekiyorsa yapacağız.&[#]8221;
YURT İÇİ SEFERLERİ
Zonguldak Havaalanı&[#]8217;nda yurt içi seferleri için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Mithat Gülşen, &[#]8220; Vali Erdal Ata ve Havaalanı Müdürü yurt içi seferleri ile ilgili konuları gündeme getiriyorlar. Bu konu hakkında bir çalışma yapıyorlar. Onunla ilgili önümüzdeki günlerde olumlu bir noktaya gelineceğini umut ediyoruz. İç seferleri tabii ki çok önemlidir&[#]8221; diye sözlerini tamamladı.
Editör: Pusula Gazetesi