Eğitim-Sen Bartın Şubesi dün belediye eski hizmet binası önünde kurduğu masada parasız eğitim ve sağlık için imza kampanyası başlattı. 5-13 Nisan tarihleri arasında devam edeceği bildirilen imza kampanyası hakkında açıklama yapan Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Bayram Şimşek, &8220;Herkes için parasız, eşit nitelikli ve kolay ulaşılabilir olması gereken eğitim sağlık, ulaşım gibi kamusal hizmetler artık parası olanın parası kadar yararlandığı bir durum hale getiriliyor. Yoksulluk her geçen gün artıyor, aldığımız ücretler hayat pahalılığı karşısında hızla eriyor. Bütçeden eğitime yeterli pay ayrılmadığı, okullara ödenek verilmediği için eğitimin yükü velilerimizin sırtına yıkılıyor. Çocuklarınızı emanet ettiğiniz biz eğitim ve bilim emekçilerinin iş güvencesi ortadan kaldırılıyor&8221; dedi.


Birlikte mücadele etmeliyiz


Bayram Şimşek, &8220;Temel insan hak ve özgürlüklerinin, anayasa ve yasaların ihlal edildiği, eşitsizliği, adaletsizliği ve hukuksuzluğu artıran uygulamalar yaygınlaşmıştır. Bizler eğitim ve bilim emekçileri olarak eğitimin temel bir hak olduğunu, eğitim hakkı için veli ve öğrencilerimizle birlikte mücadele etmemiz gerektiğini ifade ediyor ve bunun için; Başbakanlığa hitaben hazırlanan dilekçede; Eğitim, sağlık, sosyal güvenliğin bir kamu hizmeti olarak parasız, nitelikli ve herkese eşit sunulmasını, Eğitim süreçlerinin bilimsel bir temelde laik bir anlayışla yeniden düzenlenmesini, çocuklarımızın en fazla 24 kişilik sınıflarda öğrenim görmesini, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin yılda en az iki defa ücretsiz sağlık taramasından geçirilmesini ve günlük ücretsiz süt, gıda ve temiz su verilmesini talep ediyoruz&8221; diye konuştu.


Bartın halkından destek bekliyoruz


Eğitim-Sen Şube Başkanı Bayram Şimşek, &8220;Okullarımıza yeterli sayıda kadrolu öğretmen, yardımcı personel (hizmetli, memur, şoför, aşçı vb.) atanmasını, eğitimde, sağlıkta katılım ve katkı paylarının geri çekilmesini, tüm yurttaşlara eşit ve parasız olarak eğitim sağlanmasını, herkese iş, çalışana iş güvencesi verilmesini ve vergide adalet, herkesten kazancına göre vergi alınmasını, talep ediyoruz. Bartın halkını 5-13 Nisan 2010 tarihleri arasında eski belediye hizmet binası önündeki imza standına gelerek imzalarıyla desteklerini bekliyoruz&8221; ifadesine yer verdi. Bayram Şimşek&8217;in konuşmasının ardından atılan ilk imzalarla başlayan kampanya ilk günden ilgi gördü.

Editör: Pusula Gazetesi