CHP Saltukova Belediye Başkan Adayı Alim Genç, AK Partili Belediye Başkanı Zerrin Güneş'i, Saltukova'da sanayi alanında yapılan imar değişikliği konusunu meclis toplantısında 'oldu bitti'ye getirmesini sert dille eleştirdi.

Pusula Gazetesi'nin konuyla ilgili daha önce yaptığı haberleri hayretle okuduğunu belirten CHPli Genç "Çevre dostu gibi görünen Zerrin Güneş'in Belediye başkanı olduktan sonra Sanayi Alanı İmar Planında 'Kirlilik yaratan tesislere izin verilmez' şeklinde önceki yönetim tarafından yapılan planın bozularak her türlü atığın depolanabileceği ve hatta termik santralin bile önünü açabileceği bu karar tartışmalıdır. Saltukova Beldemizin burada menfaati var mıdır? Yoksa bilmediğimiz başka konular mı vardır?" dedi.

Alim Genç, konuyla ilgili Pusula'ya şu açıklamayı yaptı;

"Gazetenizde Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş'in Belediye Meclis Toplantısı gündeminde yer almadığı halde kendi teklifiyle toplantı gündemine aldırıp aynı toplantıda komisyona bile havale edilme ihtiyacı duyulmadan oldu bittiye getirilerek sanayi alanı üzerinde yapılan imar değişikliği haberini ibretle okuduk. Çevre dostu gibi görünen Zerrin Güneş'in Belediye başkanı olduktan sonra Sanayi Alanı İmar Planında 'Kirlilik yaratan tesislere izin verilmez' şeklinde önceki yönetim tarafından yapılan planın bozularak her türlü atığın depolanabileceği ve hatta termik santralin bile önünü açabileceği bu karar tartışmalıdır. Belediye Meclis Üyelerine yeterli bilgi verilmeden, toplantıya davet gündeminde yer almadığı için meclis üyeleri tarafından düşünmelerine bile fırsat tanınmadan yapılan bu düzenlemenin CHP'den istifa ederek AKP'ye geçmeden hemen önce olması ise kamuoyumuz tarafından sorgulanmalıdır. Sayın Başkan her yaptığı işte olduğu gibi siyasi geleceği için makamını kullanmıştır. Sizler bu konuyu gündeme getirmeseniz beldemiz halkının konu hakkında bilgisi dahi olmayacaktı. Belediye Başkanı konuyu inkar etmiş ama belgelerde ortadadır. Başkan bu kararını inkar edeceğine niçin böyle bir karar almaya ihtiyaç duyduğunu beldemiz halkına izah etmek zorundadır. Saltukova Beldemizin burada menfaati var mıdır? Yoksa bilmediğimiz başka konular mı vardır?"

Editör: Pusula Gazetesi