Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayınlayarak 5 Nisan Avukatlar Günü&[#]8217;nü kutladı.
Savunma hakkının yargı sisteminde öncelikli temel hak olduğunu belirten Muslu, kutlama mesajında, &[#]8220;Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma ve bu düzeyi aşma hedefinde olan her ülke gibi, Türkiye de hedeflerine ulaşmak için demokrasiyi ve hukuk devleti ilkesini eksiksiz olarak yaşama geçirmek durumundadır. Yargı sistemini oluşturan iddia-savunma-yargı üçlemesinde savunma hakkı, öncelikli temel haktır. Bu hakkın kullanılmasında hiç şüphe yok ki avukatlarımıza önemli görev ve sorumluluk düşmektedir&[#]8221; dedi.
Başkan Muslu, avukatların, savunma hakkının uygulayıcısı, çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz parçası olduğunu belirterek, daha etkin ve işlevsel çalışma ortamının oluşturulmasına, özlük haklarının iyileştirilmesine, hukuk sisteminin etkin yapıya kavuşturulmasına yönelik düzenlemelere ihtiyaçları bulunduğunu vurguladı.
Avukatların çalışma koşullarının iyileştirilmesi yönünde yapılacak çalışmaların, yargının gücünü ve güvenirliğini de arttıracağını söyleyen Başkan Ramis Muslu, &[#]8220;Çoğulcu, katılımcı ve eksiksiz demokrasinin temel koşulu hukukun üstünlüğünün egemen olduğu hukuk devletidir. Hukuk devleti ilkesi, devletin tüm organları ile gerçek ve tüzel kişilerin de kendilerini hukuk kurallarıyla bağlı kabul ettiği bir anlayış içerir. Tüm kurum ve kurallarıyla işleyen hukuk devletinin olmazsa olmaz koşulu bağımsız yargıdır. Bugün yapılmak istenen Anayasa değişikliği yargı sistemimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlamayacaktır. Yargı sistemimizin daha etkin bir yapıya kavuşturulması, içinde bulunduğu sorunların giderilmesi dileğiyle tüm avukatlarımızın Avukatlar Günü&[#]8217;nü kutluyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi