Arıt belde merkezinin su ve kanalizasyon çalışmalarının ardından yeniden düzenleneceği, bu konuda hazırlık çalışmalarına başlandığı bildirildi. Arıt Belediye Başkanı Şahidi Kuşçu, &8220;Kış nedeniyle ara verilen su ve kanalizasyon çalışmalarına yakında yeniden başlanacak. Su çalışmaları için yüklenici firma, kanalizasyon için de belediyemizin hazırlıkları sona yaklaştı. Önümüzdeki günlerde start verilecek&8221; dedi.


Modern görünüm kazanacak


Başkan Kuşçu, &8220;Belde merkezinin tüm cadde ve sokakları da kazılacağından, alt yapı sonrası merkezi yeniden düzenlemeyi düşünen belediyemiz çalışmalarına başladı. Gerekli olan malzemeleri alıyoruz. Alt yapı çalışmaları bitinceye kadar hazırlıklarını bitirmeyi düşünen belediyemiz, merkezi modern görünüme kavuşturmayı hedefliyor&8221; diye konuştu. Belediye Başkanı Şahidi Kuşcu; &8221;Alt yapı çalışmaları bittikten sonra beldemizi doğal dokusunu bozmadan modern görünüme kavuşturmayı planlıyoruz&8221; ifadesini kullandı.


Bordürler andezit yapılacak


Başkan Kuşçu &8220;Su ve kanalizasyon çalışmalarının ardından yapacağımız işlerimizi bir yandan planlarken, bir yandan da malzeme temini yapıyoruz. Bordür ve yağmur oluklarını doğal taş andezit yapmayı planladık ve malzemelerimizin tamamını aldık. Aydınlatmayı yaklaşık üç metre direk aydınlatma düşünüyoruz. Yer döşemesiyle ilgili de birkaç alternatif üzerinde çalışıyoruz. Araştırma çalışmalarımızdan sonra diğer malzemelerimizin de alımlarına başlayacağız. Beldemizin doğal yapısını bozmadan göze hoş görünen modern cadde ve sokaklar yapmak istiyoruz&8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi