Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Çatalağzı Termik Santrali&[#]8217;nin özelleştirilmesi gerektiğini ve Türkiye Taşkömürü Kurumuna devredilmemesi gerektiğini söyledi.


ÇATES&[#]8217;in özelleştirilme kapsamına alındığını ve artık dönüşü olmadığını belirten Başkan Uçar, redevanslı saha sahiplerinin bir araya gelerek ÇATES&[#]8217;i almaları gerektiğini ifade etti. Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, konuşmasına şöyle devam etti:


&[#]8220;ÇATES özelleştirilme kapsamına alınmıştır. ÇATES&[#]8217;in özelleştirilmesinin Zonguldak&[#]8217;ın sonu olur diyorlar. O zaman bunu söyleyenler özelleştirmeye karşı olan isimlerdir. Bence ÇATES özelleştirilmelidir. Zaten özelleştirilme kapsamına da alındı. ÇATES özelleştirilme kapsamına alınmış enerji sektörlerimizden bir tanesi. Özelleştirildiği takdirde özel müteşebbis ünite sayısını arttırır. Ünite sayısını arttırması istihdama katkı sağlaması anlamına gelir. Mevcut haliyle kalırsa bakıyoruz 150 megavatlık santral yıllardır aynı şekilde devam ediyor. Hiç büyümüyor. Ama karşı tarafından özel sektör bir yatırım yapıyor 350-500 megavatlık bir santral kuruyor. Özel sektör olarak da redevans sahipleri bir araya gelsinler ve ÇATES&[#]8217;i alsınlar.


Türkiye Taşkömürü Kurumu ise zaten zarar eden bir kurumdur. Zarar eden bir kurumun bünyesine kar eden bir kurum katılır mı? TTK zarar ediyorsa onun bünyesine geçtiğinde ÇATES de zarar edecektir.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi