Zonguldak Tüm Çalışanlar Platformu Derneği´nin (TÜÇAP), Diyarbakır, Mardin ve Batman illerini kapsayan Güneydoğu gezisi sonuçlandı. Bölgenin tarihi ve turistik mekânlarını dolaşan, bölge halkıyla tanışıp kaynaşan 40 kişilik Zonguldaklı çalışanlar, Güneydoğu gezisinin çok verimli geçtiğini kaydetti.


İlk olarak Diyarbakır´da gezen ve oradaki tarihi mabetleri, sur ve kaleyi gezip bölge insanıyla kucaklaşan TÜÇAP heyeti, buradan Mardin´in Midyat ilçesine geçti. Bölge insanının misafirperverliği ve hoşgörüsü karşısında çok mutlu olduklarını belirten TÜÇAP Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Akar, "Güneydoğu´da bulunan kardeşlerimizi ziyaret ettik. Bölge insanının samimiyeti ve hoşgörüsü karşısında büyük mutluluk duyduk. Buraya gelmeden önce bu kadar hoşgörüyle karşılaşacağımızı beklemiyorduk. Demek ki Anadolu insanı hep aynı kaynaktan besleniyor. Türk, Arap, Kürt, Yezidi ve Süryani´siyle ne kadar zengin bir ulusuz. Bu birlik, beraberlik ve huzurumuzun büyümesini diliyoruz" şeklinde konuştu.


TÜÇAP Platformu Koordinatörü Şemsettin Keleş ise Diyarbakır, Mardin ve Batman´ın Hasankeyf ilçesini dolaştıkları Güneydoğu gezisinin çok verimli geçtiğini belirterek, "Orada insanlar misafire karşı çok ilgililer. Cami, kale, sur, tarihi evler, çarşılar, Kiliseler´i gezdik; papazlarla tanıştık, yöre insanları ile kucaklaştık. Ayrıca eğitim merkezinde ücretsiz okutulan 300 civarında öğrencilerimizi de görme imkanı bulduk" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi