Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Bayram Şimşek, Ankara Valiliği&8217;nin dün Ankara&8217;da Tekel işçilerinin yapmak istediği oturma eylemine izin vermemesini eleştirdi. Sağanak yağmur sırasında yapılan basın açıklamasına yaklaşık 50 sendika üyesi katılarak, sloganlarla Tekel işçilerine destek olmaya çalıştı. Bayram Şimşek, Tekel işçilerinin Ankara Valiliği tarafından Ankara&8217;ya girişine izin verilmemesini &8216;Ankara Valisi 12 Eylül faşizmini kıskandıracak bir faaliyet içindedir&8217; diye değerlendirdi. Polisler ile Tekel işçileri arasında çıkan olaylar nedeniyle hükümetin saldırgan tavrını protesto ettiğini belirten Şimşek, Tekel işçilerine sonuna kadar destek verdiklerini ve emeğe yapılan bu saldırıları şiddetle kınadıklarını söyledi.


Tekel işçilerinin mücadelesi mücadelemizdir


Eğitim-Sen Şube Başkanı Şimşek, &8220;78 gün Ankara&8217;da mücadele veren ve tek istekleri kadrolu, güvenceli iş olan Tekel işçilerine saldırıyı kınıyoruz. Bugün tüm ülkede emekçiler bir kez daha alanlarda. Yiğit tekel işçilerinin direnişinin arkasında biz varız diye haykırmak için; Tekel işçilerinin mücadelesi mücadelemizdir diye bir kez daha ilan etmek için alanlardayız. Geçtiğimiz ay Danıştay&8217;ın 4/C statüsüne geçiş için hükümetin verdiği 1 aylık süre, Danıştay tarafından iptal edilmişti. Bu kararın üzerine 78 gün Ankara&8217;da çadır kurarak direnen Tekel işçileri, eylemlerine son verdi. Tekel işçileri Türk-İş Binası önünde 1 Nisan&8217;da 1 günlük oturma eylemi düzenlemek için Ankara&8217;ya geldi. Ancak sayıları binden biraz daha fazla olan işçilerin Ankara&8217;ya girmelerine polis barikatlar kurarak izin vermedi. Polis sabah saatlerinde kente ulaşan şehirlerarası yollarda kurduğu kontrol noktalarında işçi otobüslerini durdurdu ve girişe izin vermedi. İşçiler belediye otobüslerine, dolmuşlara binerek kente ulaştılar&8221; dedi.


Hükümetin saldırgan tutumunu protesto ediyoruz


Şimşek, &8220;1 Nisan eylemi için Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Merkezinin önüne yürümek isteyenlere polis gazla müdahale etti. Ankara Valiliğinin kararıyla çeşitli illerden gelen Tekel işçileri ve onlara destek veren KESK, Türk-İş Binası önüne sokulmuyor. AKP sözde demokratik anayasa tartışmalarıyla Türkiye&8217;yi demokratikleştirdiğini iddia ederken, Ankara Valisi 12 Eylül faşizmini kıskandıracak bir faaliyet içindedir. İşine, ekmeğine, geleceğine sahip çıkan Tekel işçilerinin sendika binalarının önüne dahi gelmesine gazla, copla, biberle, panzerle barikat kurarak engel olmaktadır. Ankara Valiliğinin engellemelerine ve saldırılarına rağmen Ankara&8217;ya giren Tekel işçilerine destek vermek ve hükümetin saldırgan tutumu protesto ediyor, Tekel işçilerinin haklı mücadelelerini daima destekliyor, emeğe yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz&8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi