-ÖZEL İÇERİK-

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın TTK'nın kura çekilişini gerçekleştirecek olan 1'inci Noter Vekili Birkan Hamarat'ın AK Partili Meclis Üyesi Adayı olduğu için çekilişten el çektirilmesi düşüncesine tepki gösterdi.

Türkmen, çekilişin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un da geleceğini belirterek "Çekiliş milletin gözünün önünde yapılacak. Şaibe lafı doğru değildir. Deniz gelsin kendisi çeksin kurayı" dedi.

Türkmen, Pusula'nın sorularını şöyle yanıtladı;

"Kendisi gelsin çeksin kurayı. Orada 2 tane bakan olacak. Kendisi de olacak. Ne kadar muhalefet varsa gelsin oraya baksın. Gözünün önünde olacak işler için, yok o öyle öyledir, bu böyle böyledir lafı etmesin kendi kendine. Yapmacık şeylerle artık politika yapmasın. Artık ciddi olmaya başlasın. Onda şaibe olur, bunda şaibe olur. Şuradan geçme, buradan gitme. Türkiye'nin yüzde 50'si AK Partili. Yüzde 50'si hiçbir iş yapmayacak mı? Noter olmayacak mı? Veteriner olamayacak mı? Böyle bir şey olabilir mi? Bu doğru bir düşünce mi? Deniz kardeşim gelecek oraya biz onu konuştuk. Bakanlarda gelecek oraya, milletin gözünün önünde yapılacak. Şaibe lafı doğru değildir. O noter olacaktı, bu noter olacaktı. Kim olursa olsun. AK Parti'ye üyedir. Üye olursa ne yapalım şimdi. Diğer noterde üyeyse ne yapacağız. Göz önünde olan bir şeyin şu şudur, bu budur deme anlamı yok. Deniz bey kendisi de gelip görecek. Herhangi bir hata olursa beraber düzeltiriz."

Yavuzyılmaz, Hamarat ve TTK çekilişi ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı;

"Zonguldak 1. Noteri adına açıklamaları yapan Noter Vekili Birkan Hamarat, AKP Zonguldak Belediye Meclisi Adayı olup, kurada siyaseten tetiği çekmek üzere siyasi ikbal kaygısıyla hareket etme ihtimali bulunan bir şahıstır. Maçın hakemi maç yapan takımlardan birinin formasını alenen giymektedir. İvedilikle Zonguldak 1. Noteri bu kura çekimi işinden el çektirilmelidir ve bu soru işaretleri ortadan kaldırılmalıdır. Aksi takdirde 2 Mart'ta yapılacak kura çekiliş sonuçlarının, kuraya girecek 40 bin işçi tarafından kabul görmeyeceği ve hatta kuranın iptal ettirilmesine bile neden olacağı ortadadır. İnsanların geçim kaygısından istifade ederek bir kısım siyasetçinin ikballeri uğruna, gençlerimizin iş bulma umudunun istismar edilmesi halkımıza yapılan en büyük hakarettir. Yazıklar olsun diyorum. 2 Mart günü kura çekilişinin başında olacağımı tekrar ediyorum."

Editör: Pusula Gazetesi