Sezgin, yazılı açıklamasında, konseyin, kentin eksik yönlerinden biri olarak değerlendirdiği ´birlikte karar verme kültürünün´ oluşmasına katkı sağlamak amacıyla ´´Zonguldak Tartışıyor´´ toplantılarını gerçekleştirme kararı aldığını belirtti.


Diğer illerde olumlu örneklerini gözlemledikleri ve kent konseyleri tarafından yapılan toplantıların kentin sorunlarına doğru çözüm bulunması, alınacak kararlarda ilgili kesimin ve yaşayanların söz sahibi olabilecekleri bir yapıya olanak sağlanması açısından önemli olduğuna inandıklarını anlatan Sezgin, şunları kaydetti:


&[#]8220;Zonguldak Kent Konseyi olarak ilimizin eksik yönlerinden biri olarak değerlendirdiğimiz birlikte karar verme kültürünün oluşmasına katkı sağlamak amacıyla &[#]8216;Zonguldak Tartışıyor&[#]8217; toplantılarını düzenleme kararı almış bulunuyoruz. Diğer illerde olumlu örneklerini gözlemlediğimiz ve Kent Konseyleri tarafından gerçekleştirilen bu tür toplantıların Kentimizin sorunlarına doğru çözüm bulma , kentimiz ile ilgili alınacak kararlarda ilgili her kesimin ve bu kentte yaşayanların söz sahibi olabilecekleri bir yapıya olanak sağlamak açısından önemli olduğuna inanıyoruz. &[#]8216;Zonguldak Tartışıyor&[#]8217; toplantıları ile Zonguldak gündeminde yer alan konuların geniş bir katılımla masaya yatırılarak Kentimizdeki tüm aktörlerin fikir ve görüşlerinin konuşulabileceği bir ortamda hep birlikte kentimiz için en doğruyu bulma gayretini ortaya koymak hedefimizin yapılacak çalışmalara ve alınacak kararlara olumlu katkı sağlayacağından şüphe duymuyoruz&[#]8221;.


Hastane nereye yapılmalı?


Sezgin nereye yapılacağı tartışma konusu olan 500 yataklı otel hastane ile ilgili tartışmanın ilk toplantıda öne çıkan konular arasında olacağını belirterek katılım ve görüşler konusunda destek istedi;


&[#]8220;Bu anlamda uzun süredir Zonguldak gündemindeki yerini koruyan yeni hastanenin nereye yapılabileceği konusunun önemli bir bölümünü kapsayacağını düşündüğümüz Zonguldakta sağlık konusu ilk toplantımızın ana başlığı olacaktır. Bilindiği üzere günlerdir Zonguldakta birçok kişi ve kuruluştan yeni yapılacak hastane yeri ile ilgili olarak öneri açıklamalar gelmekte ve birbirinden kopuk bu açıklamalar sonuç elde etmeye katkı sağlamayan bir görüntü vermektedir. Bütün bu görüşlerin olumlu ve olumsuz yönlerinin tartışılabileceği bir toplantı ile doğru karar verilebilmesine katkı sağlayabilmeyi umut ediyoruz.


Toplantılarımızın ilki Sayın Valimiz ile birlikte kararlaştırdığımız 12 Nisan 2010 tarihinde Karaelmas Üniversitesi&[#]8217;nde Zonguldak&[#]8217;ta sağlık ana başlığıyla gerçekleştirecek olup, bu toplantımıza başta Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımızın yanı sıra konuyla ilgili tüm kuruluşlar ve halkımız davet edilecektir.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi